Prima   »  Domenii de intervenție   »  Centrele parohiale   »  Centrul "Sf. Vasile cel Mare", s. Cania (Cantemir)   »  Noutăți » Construim o punte între sufletele generațiilor
Construim o punte între sufletele generațiilor
11.11.2010   1489 Accesări  
   

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

    

      Pe data de 4 noiembrie la Centru social "Sf.Vasile cel Mare" s-a produs o  interferență  între generații: noi, 15 voluntari  și cei 8 batrânei-   beneficiari am trăit împreună momente frumoase.

     Sărbătoare a durat câteva ore,  în care ne-am destăinuit  emoțiile și cele mai interesante  tradiții pe care le respectăm. În prima parte a programului am prezentat  un mic concert, acesta  a inclus recitaluri de poezie, cântece, scenete populare, zicători, etc. Ulterior, invitații au avut posibilitatea să se delecteze cu rezultatele măiestriei culinare a celor tineri căci, ce fel de sărbătoare fără o masă copioasă? Placintelele, piftia, friptura și alte bunătăți  au fost savurate.  Unii dintre "bunici" ne-au mărturisit că de mult timp nu au mai avut parte de un astfel de prânz și voluntarii "s-au ispravit de minune".

     Aceasta nu e prima dată când în cadrul Centrului Social "Sf. Vasile cel Mare" sunt organizate astfel de întâlniri, am putea spune cu certitudine că este o tradiție a noastră ca cel puțin de 2 ori pe an să le facem viața mai frumoasă celor ce au nevoie de noi, să le înțelegem durerile și să le dăruim un strop de culoare.

     Cea mai  mare mulțumire pentru noi sunt zâmbetele și expresiile de genul: " Fata mamei, ce făceam eu dacă nu erai să mă ajuți acum?" Și iată așa,  jumatate de oră acordată unui bătrân te face să te simți util societății, să simți că ești o persoană "vie",  capabilă să fie receptivă la suferința altora.  Care ar fi cele mai credibile surse  de unde am putea lua lecții de viață? cu siguranță, oamenii  care au trecut prin ea. Neputincioși cum sunt,  bătrânii reprezintă exemple demne de urmat prin faptul că, chinurile vieții și indiferența celor din jur nu i-a facut să urască lumea, viața, ci din contra,  s-o prețuiască mai mult, să-i ierte pe cei ce i-au ofensat și să le mulțumescă celor puțini care le sunt alături. Și defapt nu ei, ci noi ar trebui sa fim cei care le datorăm mulțumiri: pentru lumina lor sufletească ascunsă în nenumarate riduri și în părul nins de vreme.

    Din pacate nu toți beneficiarii noștri au avut posibilitatea să fie prezenți la acest eveniment, pentru că  mulți dintre ei sunt țintuiți la pat, de aceea ne-am propus ca înainte de Crăciun să mergem cu un  program și pe la casele lor, vom fi noi poștașii ce vom repartiza fericirea direct la domiciliu. 

Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase
Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29;
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 1210970 |  ieri: 280 |  azi: 199 |  Online: 2