Prima   »  Domenii de intervenție   »  Centrele parohiale   »  Centrul "Misericordia", s. Coșcalia (Căuşeni)   »  Noutăți » Taberele Solidarității sunt bucuria copiilor din Coșcalia
Taberele Solidarității sunt bucuria copiilor din Coșcalia
29.09.2011   1372 Accesări  
   

Anul acesta, Centrul Social ,,Misericordia" de la Coșcalia  a găzduit din nou, timp de o săptămână, Tabăra Solidarității. Voluntarii  italieni și moldoveni au venit cu un  nou program  de activități și jocuri foarte interesante. Tabăra a fost organizată în perioada 31 iunie-6 iulie, iar activitățile pentru copii -zilnic, între  orele 9.00-12.00. Copiii veneau de fiecare dată, cu mare drag, în fața bisericii pentru a călători împreună  într-o lume de poveste. "Am avut parte de o săptămînă plină de bună dispoziție"- aceasta e opinia turor celor care s-au implicat în acest proiect.

Voluntarii de la Coșcalia susțin că beneficiarii taberei- copilașii sunt foarte ingenioși și mereu gata de activități. Așa ca și în anii precedenți, toți i-au așteptat curioși pe tinerii din Italia. Zilnic  la tabăra cu sejur de zi veneau circa 50 de copii din localitate.

Aventura începea printr-un șir de jocuri de cunoaștere, apoi urma aclimatizarea fantastică cu tematica "Perepețiile lui Alladin". Copiii l-au urmat pe acest erou în toate aventurile lui. În prima zi au căutat împreună lampa fermecată,  lăsată ca avere de la tatăl său, apoi au adunat ingredientele pentru porțiunea magică și au deschis  lampa,  au salvat-o pe mireasa lui Alladin- pe Jasmin și în final totul s-a încununat cu nunta fericită a celor doi. Ultima zi a fost foarte interesantă: toți copiii au participat la nuntă cu cadouri, cântece și dansuri. Ca în orișice poveste, finalul a fost unul interesant și fericit, pentru că toți eroii din poveste erau mascați "ca la carte": Alladin, Jasmin, Djin, Jafar, Scorpionul, Păiangenul, Mumia, Șarpele, Dragonul.

În afară de activitățile de animație, grupul nostru de voluntari a fost implicat și în realizarea activităților sociale pentru bătrâni. Astfel am putut fi utili mai multor beneficiari. În timpul desfășurării activităților am fost vizitați de televiziunea raională Studio-L, astfel ni s-a mediatizat activitatea.

Sperăm ca această tabără să nu fie ultima,  pentru că fiecare copil trebuie să cunoască bucuria jocului.

                                                                

 

 

Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29;
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 1111480 |  ieri: 287 |  azi: 328 |  Online: 24