Prima   »  Domenii de intervenție   »  Centrele parohiale   »  Centrul "Sf. Maria Magdalena", s. Roșu (Cahul)   »  Noutăți » Ne jucăm în drum spre comoară
Ne jucăm în drum spre comoară
18.05.2010   1124 Accesări   2 Comentarii
   

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

    Profitând de timpul rezervat trimestrului jocurilor, ne-am grăbit să ne realizăm ideile într-o nouă activitate pentru beneficiarii Centrului social "Maria Magdalena", motivați și de setea permanentă a acestor copii pentru joacă.

   Din experiența pe care am reușit s-o acumulăm, am înțeles că pentru a avea priză, jocurile ar trebui să fie neobișnuite. După mai multe ședințe de creație iată-ne planul închegat și  pregătirile facute pentru o nouă incursiune în Împărăția Poveștilor. Am conceput un traseu cât mai atractiv prin această țară, am pus la cale fel de fel de aventuri și întâlniri cu diverși eroi din basmele românești.

  Pe data de 13 mai iată-ne ajunși la hotarele Împărăției. Vreo 20 de voinici împreună cu două călăuze (educatorii) stau nehotariti în fata indicatorului, care arată două căi: una spre Zâna Florilor și cealaltă spre groaznicul Căpcăun. Speriați de a doua direcție, caravana curioșilor poposește la Zâna Florilor. i Zâna, împărțindu-i în două echipe, le pune la dispoziție domeniile sale (poienițele cu flori) și le solicită aranjarea unui buchet din flori de câmp. Insuflețiți de această idee, copiii roiau printre pâlcurile de flori. În curând,  brațele le-au fost pline de culoare și mireasmă,  aranjând doua buchete de toată frumusețea.  Zâna ia recompensat cu un joc interesant și-i poruncește slujitorului său, Vântul, să-i  călăuzească oaspeții pâna la urmatorul personaj-  Baba Cloanța - Cotoroanța. Intrigată de apariția copiilor, îi vine și ei cheful de joacă, așa că le propune zborul pe mătura fermecată. Ori piciorușele concurenților zburau prea iute, ori magia măturilor era puternică , dar Baba s-a ales cu pagube: măturile s-au ponosit cât ai zice pește. Totuși, mișcată de această distracție, Cloanța nuține cont de "pierdere", ci le oferă cu ospitalitate din licoarea ei magică. Întarindu-și puterile,  călătorii țin drumul acum spre Setilă. Deși băuse apa din 24 de iazuri, setea nepotolită îl doborise la pamânt. Oaspeții i-au picat tocmai la moment. În schimbul unui indiciu spre Å¢ara Comorilor,  Setilă propune copiilor să-i care apa din două iazuri (două tălgerele) pentru a-și potoli setea. Terminând treaba,  picii strigă nerăbdători: "Comoara! Co-moa-ra!". Însă o altă încercare pusă de Setilă le-a incitat curiozitatea: care echipă își va frământa limba mai bine. Convins de cunoștintele copiilor, eroul le arata drumul spre fratele său Flamânzilă. Acest personaj îi pune pe copii să-i prepare o salată din ierburile mustoase și aromate din gradina Ursului. Doar că această gradină era bine păzită de Urs, intenția comorii îi impinge pe copii și la aceasta aventură. După prepararea salatelor, iată drumul deschis spre fiorosul Căpcăun! Aici echipele sacrifică câte un membru, îmbunând Căpcăunul flamând, dar îi recuperează printr-un joc cu acest personaj. Mai mult, înduioșat de voinicii zglobii,  acesta le destăinuie locul comorii.

Astfel, o zi obișnuită s-a transformat într-un buchet de momente frumoase.

                     

 

 

 

Comentarii Adaugă comentariu

ana / 13.03.2011 00:00
ROSU sunteti cei mai SUPERBI si cei mai BUNI!!!

Răspunde
 

cristy / 19.10.2010 00:00
ooooooooau ,da crek era foarte interesant,zina florilor,mincacila,satila,babaiaga.......super,sinteti mereu cei mai buni...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Răspunde
 

Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase
Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29;
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 1166032 |  ieri: 576 |  azi: 54 |  Online: 8