Prima   »  Domenii de intervenție   »  Centrele parohiale   »  Centrul "Manfredi", or. Cahul   »  Noutăți » Masa Bucuriei la Cahul
Masa Bucuriei la Cahul
15.05.2012   798 Accesări  
   

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

 

Misiunea Socială „Diaconia" în preajama sărbătorilor de Paște a inițiat Campania „Masa Bucuriei" în ajutorarea bătrînilor singuratici. La data de 27.03.2012 coordonatorul Florea Nadejda și voluntarii misiunii au realizat o instruire pentru efectuarea lectiilor de solidaritate celor 20 voluntari din cadrul Centrului Manfredi, care la rîndul lor au realizat aceste lecții în cadrul instituțiilor de învățămînt din oraș.

În următoarele zile am fost la unile școli din Cahul unde am solicitat sprijin profesorilor pentru a sustine lecțiile de solidaritate si a desfasura campania conform instruirii.

Pe data de 03.04.2012 am dat start Campaniei "Masa Bucuriei" din orașul Cahul. Lecțiile de solidaritate s-au desfășurat în 4 instituții de învățămînt din oraș: Colegiul Industrial-Pedagogic, L.T. „M. Eminescu", L.T. „Ioan Vodă", L.T. „I. Creangă", cu elevi din clasele a IX - XII, totalul lecțiilor au fost de 20 ore cu aproximativ 250 de elevi. Prima lecție de sensibilizare a elevilor a avut loc în incinta Colegiului Industrial-Pedagogic, în următoarele zile la celelalte școli. În campanie au fost implicați 20 voluntari, care anterior au participat la instruire, pentru a putea, la rândul lor să facă și ei același lucru cu elevii.

Pentru început am repartizat pliante și am vorbit despre Campanie, despre joc și regulile lui. Jocul "Panda" a fost momentul de relaxare și eliberare a stresului de la orele precedente. După explicarea regulilor și repartizarea rolurilor, am început jocul social, timp de 15 minute toți participantii păreau a fi foarte interesanți și s-au implicat în totalmente în jocul propus, căutau diferite modalități de a se descurca în planificarea bugetului stabilit. Cealaltă parte a timpului a fost dedicată analizei jocului și sensibilizarea participanților.

La finele jocului ne-am reunit din nou în cerc pentru a discuta despre stările pe care le-au trăit în timpul jocului, uitînd de însăși statutul pe care îl au - elev.

In concluzie am constatat ca elevii au răspuns așteptărilor noastre, au părut foarte interesați și chiar au propus să plaseze o cutie în clasa lor unde fiecare au adus produse alimentare pentru bătrânii singuratici. Cei mai activi elevi au fost cei din cadrul L.T „M. Eminescu" care au stîns cea mai mare cantitate de produse alimentare.

S-au colectat următoarele produse alimentare: orez, hrișcă, paste făinoase, crupe, zahăr, sare, ulei, ceai, cartofi, ceapă și au fost repartizate la 25 bătrâni nevoiași și singuratici din orașul Cahul.

În pragul Sfintelor Sărbători de Paște voluntarii centrului Manfredi au repartizat produsele alimentare.

În urma acestei activități, voluntarii au decis că merită efortul depus pentru sensibilizarea populației din orașul nostru, deoarece în urma fiecărei ore organizate au văzut în ochii participanților interesul și dorința de a ajuta bătrânii singuratici.

Pentru mulți dintre ei, dincolo de acest ajutor, cel mai important este vizita noastră, gestul de a le trece pragul, de a sta de vorba cu ei, de a te ruga cu ei, mai ales în preajma Sărbătorilor Pascale, când inima celor mai mulți dintre ei este deschisă pentru lucrul acesta. 

 

 

Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase
Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29;
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 1095349 |  ieri: 461 |  azi: 145 |  Online: 16