Prima   »  Domenii de intervenție   »  Centrele parohiale   »  Centrul "Manfredi", or. Cahul   »  Noutăți » Centrul "Manfredi" la Festivalul-concurs "Un mărțișor în dar pentru tine"
Centrul "Manfredi" la Festivalul-concurs "Un mărțișor în dar pentru tine"
06.03.2012   1357 Accesări  
   

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Odată cu sosirea primăverii, totul în jur reînvie, iar simbolul Mărțișor bucură inima și privirile oamenilor. Cu acest prilej, Centrul "Manfredi" s-a implicat în menținerea și perpetuarea tradiției.

Încă în prima zi de primăvara, 1 Martie, în orașul Cahul  s-a desfășurat prima ediție  a Festivalului -concurs „Un mărțișor  în dar pentru tine", sub egida Episcopiei Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei, în colaborare cu Consulatul General al României la Cahul și Direcția Generală Învățământ Cahul.

Cu această ocazie, grupul de voluntari și copiii beneficiari ai Centrului au confecționat mărțișoare și, firește, au participat la acest eveniment.  În cadrul acestei ediții au participat 51 de instituții de învățămînt din raionul Cahul, care au elogiat simbolul primăverii și  legenda acestuia în cele mai creative forme, realizate din diverse materiale naturale sau artificiale. Criteriile de participare au fost realizarea  mărtișoarelor decorative și celor ce pot fi purtate, utilizând tehnici inedite, dar păstrând aspectul tradițional.

În cadrul expoziției au fost premiate cele mai originale lucrări, care au impresionat juriul. Toți participanții au primit diplome de participare și câte un set de manuale de religie pentru cl. I - IV. Câștigătorii locurilor fruntașe au primit premii bănești și foi de odihnă la tabere din România. Din partea Consulatului General al României la Cahul și copiii care au avut cele mai frumoase articole s-au ales cu premii.

Expoziția Centrului "Manfredi" a fost apreciată cu diplomă de participare și un premiu bănesc.

 

Pe data de 5 martie 2012 în cadrul Festivalului-concurs raional, a avut loc cea de-a doua etapă a expoziției. În cadrul ei  au participat ONG-urile raionale și reprezentanți din  județele Galați și Vaslui (România),  raioanele Leova, UTA Găgăuzia și orașul. De această dată, Centrul Social "Manfredi"  a fost decorat cu Diplomă de Înaltă Apreciere, un set de 5 romane ale scriitorilor români, două seturi de jocuri de inteligență pentru copii și un premiu bănesc. Aceste premii au fost binemeritate, în urma muncii voluntarilor și a copiilor beneficiari, astfel, fiind recunoscuți atât în comunitate cât și mult mai deprte.

 

 

 

Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase
Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29;
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 1095350 |  ieri: 461 |  azi: 146 |  Online: 17