Prima   »  Domenii de intervenție   »  Centrele parohiale   »  Centrul "Manfredi", or. Cahul   »  Noutăți » De la inimă la inimă
De la inimă la inimă
11.01.2011   1428 Accesări  
   

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Nu există împlinire și satisfacție mai mare decât să vezi că ai reușit să aduci puțină lumină acolo pe unde  ai trecut. Nu  satisfacția personală e cea care contează,  ci faptul că ea își are rădăcinile în fericirea altui om, cel pe care l-ai ajutat. De aici am început și noi să lucram în calitate de voluntari  la Centrul Manfredi din Cahul. de colaboratorii centrului ne-am început activitatea cu pași mici, dar siguri.  La început am format echipa de voluntari,  am participat la  seminare de formare și după aceea am încercat să oranizăm și noi activități, ținând cont de nevoile beneficiarilor și ale comunității. 

Activitățile desfășurate  acoperă o gamă largă de domenii: social, educație,  ecologie, divertisment.

Pe lânga detaliile pe care le învață un voluntar: lucrul în echipă,  spiritul de inițiativă,  am înțeles că întotdeauna trebuie să țintești spre un ideal bine stabilit, să cunoști avantajele și dezavantajele fiecarei acțiuni și să împărtășești experiența personală cu alți tineri. Zilnic lucrăm cu beneficiarii din bucurie și plăcere. Voluntariatul este atractiv, ne oferă o atmosferă de lucru destinsă, veselă, fiecare este ascultat cu atenție, este  ajutat să se exprime și să se dezvolte personal.

Prin activitățile noastre vrem să le insuflăm copiilor răbdare, încredere,  dragoste și comunicarea  cu ceilalți. Prin  voluntariat primim zilnic o lecție de viață: am  învățat că pentru a lucra eficient, trebuie să ne planificăm activitățile,  sa respectam  termenele limită, că dacă ne-am asumat o sarcină trebuie să o ducem până la capăt, pentru  că în orice context vom fi, nu vom putea evolua dacă nu ne  îndeplinim  sarcinile. Ne întrunim de 2-3 ori pe saptamână. Echipa de voluntari este formată din 21 de persoane, elevi la  Colegiul Industrial Pedagogic din Cahul și de la Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu''.       

CAMPANIA „STOP-VIOLENÅ¢EI".  

Pe data de 25.11.2010   am lansat acțiunea „STOP-VIOLENÅ¢EI", care a durat 16 zile. Scopul acesteia a fost: sensibilizarea opiniei bublice în vederea diminuării violenței. Inițial am desfășurat activități pentru copiii de la centru, am realizat gazete de perete, am desenat imagini cu respectiva temă, am discutat  despre  actele de violență observate  de ei în școală sau comunitate.  

În cadrul acțiunii am repartizat 400 de pliante informative pe în stradă și în instituțiile de învățământ din oraș.

 

 

Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase
Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29;
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 1095349 |  ieri: 461 |  azi: 145 |  Online: 16