Domenii de intervenție

Proiectul "În brațele mamei"-sprijin pentru mamele aflate în pragul disperării
01.10.2013
Anul inaugurării: 2010; Finanțatori: Caritas Viena, Caritas Ambrosiana, Monaco Aide et Presence, Church World Service. Scopul proiectului este asigurarea dreptului fiecărui copil de a crește în familie. Proiectul presupune cazarea în Centrul maternal  a cuplurilor-mamă copil/gravidelor în cazurile de emergență pentru o perioadă determinată. Echipa multidisciplinară elaborează un plan individual de intervenție prin care se urmărește consolidarea relației dintre mamă și copil, formarea deprinderilor de îngrijire a copilului, gestionarea resurselor etc., în vederea creării unui mecanism de viață autonomă; asistarea în comunitate a cuplurilor
Proiectul "Brațele părintești"
07.10.2013
Anul lansării: 2011; Finanțator: Episcopia Ortodoxă Română a Italiei; Scop: susținerea familiilor social-vulnerabile; Descriere: proiectul presupune asistarea la distanță a unor familii social-vulnerabile; lunar acestea beneficiază, după necesitate, de asistență materială (produse alimentare, igienice, rechizite școlare etc), precum și de servicii de asistență juridică, psihologică și sprirituală; Impact: au fost susținute 20 de familii din Chișinău și Orhei.
Apartamentul social „Spre Independență”
07.10.2013
Anul inaugurării: 2007; Finanțatori: Monaco Aide et Presence, Vismara/Caritas Ambrosiana, Caritas Viena; Scop: integrarea socială a orfanilor și orfanilor social; Descriere: anual, câte 6-7 tinere ieșite din sistemul rezidențial, orfane sau din familii dezorganizate, sunt găzduite în cadrul Apartamentului social ”“ stabiliment social din Orhei. Serviciile oferite (asistență socială, psiphologică, spirituală, vocațională etc.) urmăresc creșterea gradului de autonomie personală și socială a tinerelor; Impact: a cincea generație de beneficiare a absolvit în mai 2012, iar în prezent aici se află alte 6 tinere.
Dezvoltăm solidaritatea socială
02.10.2013
Proiectul "Aproape de Aproapele" Anul lansării: 2013 Finanțatori: Caritas Viena (Austria), Caritas Ambrosiana (Italia), Vismara(Italia) Scop: crearea unui mecanism autohton de solidaritate socială prin colectarea bunurilor și redistribuirea acestora persoanelor aflate în dificultate. În cadrul său activează o cantină socială mobilă și un depozit de bunuri. Beneficiari: bătrâni, persoane fără adăpost, familii social-vulnerabile      
Proiectul „Young Diaconia”
10.10.2013
Proiectul „Young Diaconia” Anul lansării: 2007; Finanțator: Caritas Viena; Scop: creșterea numărului de tineri implicați în programele Diaconiei, prin sprijinirea participării lor în diverse activități de voluntariat, în beneficiul comunității; Descriere: prin acest proiect, se valorifică tânărul ca resursă capabilă de a schimba viața comunității, în acest sens a fost formată rețeaua „Orthonet”, formată de grupuri de tineri din diverse parohii ale Mitropoliei Basarabiei; Impact: au fost active 7 grupuri de voluntari (cca 130 de tineri), care s-au implicat în activități sociale la nivel de
Proiectul „Taberele Solidarității”
10.10.2013
Proiectul „Taberele de vară” Anul lansării: 2005; Parteneri: Caritas Ambrosiana și Bambini in Romania; Scop: promovarea voluntariatului și a activităților de animație în zonele rurale; Descriere: taberele de zi sunt organizate de către o echipă formată de voluntari din Italia și Republica Moldova. Programul fiecărei tabere conține: jocuri, activități de educație non-formală pentru copii și activități sociale (asistarea la domiciliu a bătrânilor, activități ecologice etc.). Fiecare tabără durează 6 zile; Impact: au fost organizate 4 tabere de vară în localitățile: Manta (r-nul Cahul), Răzălăi (r-nul
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog”
10.10.2013
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog” Anul lansării: 2011; Scop: prevenirea traficului și consumului de droguriși alcool; Finanțator: Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova; Descriere: activitățile de bază ale proiectului vizează formarea unei rețele primare de intervenție comunitară și dezvoltarea unui program specializat de reabilitare pentru victimele traficului și consumului de droguri/alcool; Impact: 1579 de tineri din 20 de instituții de învățământ au participat la lecții de informare; 20 persoane au beneficiat de consiliere în cele 3 centre specializate din Chișinău, Orhei
Prima   »  Noutăți   »  Știri
Știri
Campania „De la Mame pentru Mame” la cea de-a cincea ediție. Rezultate.
În perioada 1-24 decembrie, pentru al cincilea an consecutiv, Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei a desfășurat campania „De la Mame pentru Mame”. Acțiunile organizate au reușit să adune, până în acest moment, o sumă de peste 47 mii de lei și peste 400 kg de donații materiale. Toate resursele acumulate vor merge în susținerea mamelor solitare și familiile în situații de criză susținute pe parcursul anului în cadrul programului „În brațele mamei”.
28.12.2015   1845 Accesări   
Compania Oriflame susține campania „De la Mame pentru Mame”
În această săptămână anagajații companiei Oriflame au făcut o vizită mamelor din cadrul Centrului Maternal „În brațele mamei” și adolescentelor susținute în cadrul Apartamentului Social „Spre Independență”. Reprezentantele companiei cosmetice au ținut un master class de îngrijire a pielii și au dăruit beneficiarelor seturi de produse igienice și cosmetice.
24.12.2015   1003 Accesări   
   
PS Antonie în vizită la cantina mobilă „Aproape de Aproapele”
Luni, 21 decembrie 2015, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, a luat cunoştinţă de procesul de pregătire şi de distribuţie a hranei calde către cei nevoiaşi şi a vizitat parcul Serghei Lazo şi Cimitirul Eroilor, două puncte de distribuţie din sectorul Botanica al capitalei, unde voluntarii Cantinei sociale mobile „Aproape de Aproapele” împart hrana beneficiarilor.
22.12.2015   742 Accesări   
Atelier de confecționare a jucăriilor de brad la Tucano Coffee
Miercuri, 23 decembrie, Misiunea Socială Diaconia cu sprijinul Tucano Coffee desfășoară un atelier de confecționare a jucăriilor de brad. Evenimentul este unul de caritate, iar banii adunați din vânzarea biletelor vor fi alocați pentru susținerea cuplurilor mamă-copil aflate în situații de criză. În cadrul atelierului vei învăța să confecționezi jucării de brad originale și personalizate în funcție de propria imaginație.
22.12.2015   764 Accesări   
   
Târg de caritate. În acest weekend, cu o jucărie de brad cumpărată faci un copil nevoiaș mai fericit!
În acest weekend, la data de 19 și 20 decembrie, Misiunea Socială Diaconia organizează târgul de caritate pentru ajutorarea mamelor solitare și familiilor social vulnerabile. Vino și tu să cumperi o jucărie de brad și asigură copiilor un viitor fericit în brațele părintești!
18.12.2015   741 Accesări   
Atelier caritabil de confecționare a jucăriilor de brad în companii. Implică-te și tu!
În ajun de sărbători, Misiunea Socială Diaconia te îndeamnă pe tine și compania în care activezi să vă implicați într-un team building creativ. Până la data de 23 decembrie, participă împreună cu colegii tăi la un atelier de confecționare a jucăriilor de brad. Acțiunea este parte a campaniei „De la Mame pentru Mame” și are drept scop susținerea mamelor solitare și familiilor în situații de criză.
18.12.2015   811 Accesări   
   
Darurile realizate de participanții la evenimentul „De la Mame pentru Mame” au bucurat mămicile cu pici din cadrul Centrului Maternal „În Brațele mamei”
În seara evenimentului din 12 decembrie, „De la Mame pentru Mame”, am îndemnat lumea să vină cu donații materiale pentru copii și părinți din familii în situații de criză. Garderoba socială s-a umplut cu daruri ce au reușit să aducă zâmbetul pe chipul celor opt cupluri mamă- copil din Centrul Maternal „În brațele mamei”.
17.12.2015   307 Accesări   
De la Mame pentru Mame. Mesaj de încurajare pentru mamele în situații de criză din partea bloggeriței, Ana Ciorici (partea V)
Misiunea Socială DIACONIA a lansat campania „De la Mame pentru Mame” a cărei scop este colectarea de fonduri pentru asistarea mamelor și familiilor în situații de criză. Prin solidarizare am putea păstra 317 copii în familia lor, nu în insituții de stat sau familii sociale. Pentru copii, cel mai sigur loc este în brațele mamei sale. Am venit cu un apel către alte mame, persoane publice, care au fost de acord să susțină campania și să trimită un mesaj… de la mamă pentru mame.
16.12.2015   690 Accesări   
   
Cu o jucărie de brad poți asigura unui copil un viitor fericit. „De la Mame pentru Mame” – un model de implicare socială.
În acest weekend, la data de 12 decembrie, Misiunea Socială Diaconia a organizat evenimentul „De la Mame pentru Mame” cu scopul de a ajuta mamele solitare și familiile în situații de criză. Peste o sută de participanți, în ajun de sărbători, au devenit meșteri hand made în confecționarea jucăriilor de brad ce ulterior vor fi vândute în cadrul târgurilor de caritate. Toate resursele acumulate vor fi utilizate pentru oferirea fiecărui copil un viitor sigur în brațele mamei sale.Sub clinchetul de clopoței și un recital de colinde susținut de ansamblul „Crenguța de Iederă”, peste o sută de persoane au participat la un atelier de confecționare a jucăriilor de brad. Toate jucăriile vor fi vândute în cadrul târgului din Piața Marii Adunări Naționale, la data 19 și 20 decembrie. Astfel, prin fiecare jucărie de brad participanții reușesc să ajute familiile în situație de criză.
14.12.2015   1912 Accesări   
Lucia Berdos, fondatoarea Fundației de caritate Felicia: Să fii mamă este un cadou de la Dumnezeu și o expresie a dragostei divine. Mesaje de încurajare De la Mame pentru Mame (partea IV)
Misiunea Socială DIACONIA a lansat campania „De la Mame pentru Mame” a cărei scop este colectarea de fonduri pentru asistarea mamelor și familiilor în situații de criză. Prin solidarizare am putea păstra 317 copii în familia lor, nu în insituții de stat sau familii sociale. Pentru copii, cel mai sigur loc este în brațele mamei sale. Am venit cu un apel către alte mame, persoane publice, care au fost de acord să susțină campania și să trimită un mesaj… de la mamă pentru mame.
11.12.2015   367 Accesări   
   
Prezentatorea TV, Aura Revenco vine cu un mesaj de încurajare pentru mamele în situații de criză. De la Mame pentru Mame (partea III)
Misiunea Socială DIACONIA a lansat campania „De la Mame pentru Mame” a cărei scop este colectarea de fonduri pentru asistarea mamelor și familiilor în situații de criză. Prin solidarizare am putea păstra 317 copii în familia lor, nu în insituții de stat sau familii sociale. Pentru copii, cel mai sigur loc este în brațele mamei sale. Am venit cu un apel către alte mame, persoane publice, care au fost de acord să susțină campania și să trimită un mesaj… de la mamă pentru mame.
11.12.2015   626 Accesări   
De la Mame pentru Mame. Mesaj de încurajare de la prezentatoarea TV, Stela Popa (part II)
Misiunea Socială DIACONIA a lansat campania „De la Mame pentru Mame” a cărei scop este colectarea de fonduri pentru asistarea mamelor și familiilor în situații de criză. Prin solidarizare am putea păstra 317 copii în familia lor, nu în insituții de stat sau familii sociale. Pentru copii, cel mai sigur loc este în brațele mamei sale. Am venit cu un apel către alte mame, persoane publice, care au fost de acord să susțină campania și să trimită un mesaj… de la mamă pentru mame.
11.12.2015   776 Accesări   
   
De la Mame pentru Mame. Mesaje de încurajare pentru mamele în situații de criză (partea I)
Misiunea Socială DIACONIA a lansat campania „De la Mame pentru Mame” a cărei scop este colectarea de fonduri pentru asistarea mamelor și familiilor în situații de criză. Prin solidarizare am putea păstra 317 copii în familia lor, nu în insituții de stat sau familii sociale. Pentru copii, cel mai sigur loc este în brațele mamei sale. Am venit cu un apel către alte mame, persoane publice, care au fost de acord să susțină campania și să trimită un mesaj… de la mamă pentru mame.
11.12.2015   1368 Accesări   
10 motive să vii la evenimentul „ De la Mame pentru Mame”
În această sâmbătă vă doriți să petreci timpul frumos și util și încă nu ați hotărât ce să faceți? Notați în agendă cele mai importante 10 motive pentru care să veniți la evenimentul „De la Mame pentru Mame”. Misiunea Socială Diaconia organizează, la data de 12 decembrie, evenimentul de caritate al cărui scop este colectarea de fonduri pentru asistarea a 317 copii din familii în situații de criză.
11.12.2015   1472 Accesări   
   
O mamă orfană face tot posibilul ca să-și păstreze fiica aproape. Împreună, în Campania „De la Mame pentru Mame” o putem ajuta!
Cristina este mămică deja de un an și patru luni. Indiferent de greutățile pe care le are, ea îi oferă copilului său tot ce i-a lipsit ei: dragostea și grija părintească. Cu doar câteva săptămâni înainte de a apărea pe lume copilul, Cristina a ajuns la Centrul Maternal, parte a programului „În brațele mamei” unde a primit tot ajutorul necesar pentru a crește un copil sănătos și cu toată grija de care avea nevoie.Vine dintr-o familie dezorganizată, în care nu a avut modele de viață și a fost lipsită de bucuriile copilăriei. Tatăl său a abandonat-o, iar mama consuma frecvent băuturi alcoolice. Cristina a fost deseori impusă să cerșească, motiv din care lipsea de la ore, iar în clasa a VI-a a abandonat școala. Locuiau împreună cu mama pe unde apucau: la rude, prieteni, vecini. Drama ei a continuat: la 16 ani a început să muncească forțat la construcții, după ce mama ei ajunse în închisoare. Trăia din mila unei mătușe și, zile la rând putea să mânânce doar pâine.
09.12.2015   636 Accesări   
Șapte copii crescuți și educați doar de mama lor// Susține-i! Implică-te în campania „De la Mame pentru Mame”
Ina Piscop crește de una singură șapte copii. Tatăl acestora nu îi sprijină cu nimic, de aceea bucuriile și problemele fiecăruia dintre ei sunt preocuparea mamei. Pe lângă faptul că își dorește să îi vadă sănătoși, sătui și îngrijiți, cel mai mare vis al mamei este să îi poată crește pe toți alături. Pentru asta e gata să învingă toate furtunile vieții. Noi putem să o ajutăm prin implicarea în campania de Crăciun „De la Mame pentru Mame”.
08.12.2015   850 Accesări   
   
Comunicat de presă: Campania „De la mame pentru mame”. Să oferim fiecărui copil șansa de a crește în brațele mamei sale!
Anual, în Republica Moldova sunt abandonați 300 de copii. 27% dintre ei sunt abandonați de către mamele solitare, iar cele mai multe abandonuri au loc în lunile de iarnă. Misiunea Socială Diaconia lansează campania de Crăciun „De la Mame pentru Mame” cu scopul de a susține cuplurile mamă- copil și familiile aflate în situații de criză. Prin solidaritate putem oferi fiecărui copil șansa de a crește în brațele mamei sale.
01.12.2015   727 Accesări   
Voluntarii Diaconia au mers în pelerinaj în România
Cei mai activi voluntari ai Misiunii Sociale Diaconia, timp de trei zile, au fost într-un pelerinaj în România. Scopul pelerinajului a fost de a transmite voluntarilor comorile spiritualităţii creştine ortodoxe, ale istoriei şi culturii creştine române. Însoțiți de un părintele Ioan Cosoi și coordonatorul Young Diaconia, Adriana Velicinschi, tinerii au avut ocazia să descopere mănăstiri precum Putna, Neamț, Sucevița și Voroneț.Din centrele parohiale, în baza unor criterii bine stabilite, au fost selectați cei mai buni voluntari. Implicarea cantitativă și calitativă , responsabilitatea în tot ce fac și disponibilitatea de a se implica în acțiunile de voluntariat ulterioare- au fost momentele cheie care au înscris în listă cei mai buni voluntari ai Diaconiei care au mers în pelerinaj.
24.11.2015   962 Accesări   
   
Fetele de la Apartamentul Social- pentru prima dată la teatru!
La data de 6 noiembrie, șase fete de la Apartamentul Social „Spre Independență” pentru prima dată în viața lor au fost la teatru. Acest lucru a fost posibil grație administrației teatrului „Eugene Ionesco” ce a oferit fetelor invitații la piesa „Oscar și Tanti Roz” în regia lui Petru Vutcărău.Șase fete din familii social- vulnerabile, șase adolescente care au trăit departe de ceea ce e la modă să spui acum „culturalizare”, au avut ocazia să meargă la teatru. Prima piesă de teatru la care au fost e „Oscar și tanti Roz” montat la teatrul Eugene Ionesco din capitală. O piesă la care au zâmbit, au plâns și au avut ocazia să privească viața altfel.
09.11.2015   880 Accesări   
Directorul Misiunii Sociale Diaconia, Igor Belei a primit o diplomă de gratitudine din partea Tele- Radio Moldova
Cu ocazia aniversării a 85 de ani de la fondarea Radiodifuziunii Naționale, directorului Misiunii Sociale DIACONIA, domnului Igor Belei i- a fost înmânată o diplomă de gratitudine. O astfel de diploma a fost oferită unui număr de 25 de persoane în semn de recunoștință pentru o colaborare activă.
04.11.2015   1577 Accesări   
   
1 2 3 4 »»
Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29;
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 1212102 |  ieri: 307 |  azi: 211 |  Online: 17