Domenii de intervenție

Proiectul "În brațele mamei"-sprijin pentru mamele aflate în pragul disperării
01.10.2013
Anul inaugurării: 2010; Finanțatori: Caritas Viena, Caritas Ambrosiana, Monaco Aide et Presence, Church World Service. Scopul proiectului este asigurarea dreptului fiecărui copil de a crește în familie. Proiectul presupune cazarea în Centrul maternal  a cuplurilor-mamă copil/gravidelor în cazurile de emergență pentru o perioadă determinată. Echipa multidisciplinară elaborează un plan individual de intervenție prin care se urmărește consolidarea relației dintre mamă și copil, formarea deprinderilor de îngrijire a copilului, gestionarea resurselor etc., în vederea creării unui mecanism de viață autonomă; asistarea în comunitate a cuplurilor
Proiectul "Brațele părintești"
07.10.2013
Anul lansării: 2011; Finanțator: Episcopia Ortodoxă Română a Italiei; Scop: susținerea familiilor social-vulnerabile; Descriere: proiectul presupune asistarea la distanță a unor familii social-vulnerabile; lunar acestea beneficiază, după necesitate, de asistență materială (produse alimentare, igienice, rechizite școlare etc), precum și de servicii de asistență juridică, psihologică și sprirituală; Impact: au fost susținute 20 de familii din Chișinău și Orhei.
Apartamentul social „Spre Independență”
07.10.2013
Anul inaugurării: 2007; Finanțatori: Monaco Aide et Presence, Vismara/Caritas Ambrosiana, Caritas Viena; Scop: integrarea socială a orfanilor și orfanilor social; Descriere: anual, câte 6-7 tinere ieșite din sistemul rezidențial, orfane sau din familii dezorganizate, sunt găzduite în cadrul Apartamentului social ”“ stabiliment social din Orhei. Serviciile oferite (asistență socială, psiphologică, spirituală, vocațională etc.) urmăresc creșterea gradului de autonomie personală și socială a tinerelor; Impact: a cincea generație de beneficiare a absolvit în mai 2012, iar în prezent aici se află alte 6 tinere.
Dezvoltăm solidaritatea socială
02.10.2013
Proiectul "Aproape de Aproapele" Anul lansării: 2013 Finanțatori: Caritas Viena (Austria), Caritas Ambrosiana (Italia), Vismara(Italia) Scop: crearea unui mecanism autohton de solidaritate socială prin colectarea bunurilor și redistribuirea acestora persoanelor aflate în dificultate. În cadrul său activează o cantină socială mobilă și un depozit de bunuri. Beneficiari: bătrâni, persoane fără adăpost, familii social-vulnerabile      
Proiectul „Young Diaconia”
10.10.2013
Proiectul „Young Diaconia” Anul lansării: 2007; Finanțator: Caritas Viena; Scop: creșterea numărului de tineri implicați în programele Diaconiei, prin sprijinirea participării lor în diverse activități de voluntariat, în beneficiul comunității; Descriere: prin acest proiect, se valorifică tânărul ca resursă capabilă de a schimba viața comunității, în acest sens a fost formată rețeaua „Orthonet”, formată de grupuri de tineri din diverse parohii ale Mitropoliei Basarabiei; Impact: au fost active 7 grupuri de voluntari (cca 130 de tineri), care s-au implicat în activități sociale la nivel de
Proiectul „Taberele Solidarității”
10.10.2013
Proiectul „Taberele de vară” Anul lansării: 2005; Parteneri: Caritas Ambrosiana și Bambini in Romania; Scop: promovarea voluntariatului și a activităților de animație în zonele rurale; Descriere: taberele de zi sunt organizate de către o echipă formată de voluntari din Italia și Republica Moldova. Programul fiecărei tabere conține: jocuri, activități de educație non-formală pentru copii și activități sociale (asistarea la domiciliu a bătrânilor, activități ecologice etc.). Fiecare tabără durează 6 zile; Impact: au fost organizate 4 tabere de vară în localitățile: Manta (r-nul Cahul), Răzălăi (r-nul
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog”
10.10.2013
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog” Anul lansării: 2011; Scop: prevenirea traficului și consumului de droguriși alcool; Finanțator: Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova; Descriere: activitățile de bază ale proiectului vizează formarea unei rețele primare de intervenție comunitară și dezvoltarea unui program specializat de reabilitare pentru victimele traficului și consumului de droguri/alcool; Impact: 1579 de tineri din 20 de instituții de învățământ au participat la lecții de informare; 20 persoane au beneficiat de consiliere în cele 3 centre specializate din Chișinău, Orhei
Prima   »  Noutăți   »  Știri
Știri
Lucrurile simple pot încălzi inimi
În preajma sărbătorilor de Crăciun, voluntarii ce activează în cadrul proiectului „Aproape de Aproapele”, desfășurat de Misiunea Socială „Diaconia”, au făcut mici daruri pentru beneficiarii cantinei sociale mobile (persoanele fără de adăpost).
24.12.2014   1036 Accesări   
În brațele mamei e cel mai dulce și mai cald loc din lume
În Ajun de Crăciun, Misiunea Socială „Diaconia” a lansat campania de Crăciun „De la mame pentru mame”. Campania este organizată pentru al patrulea an consecutiv și are ca scop susținerea mamelor aflate în dificultate și asigurarea dreptului copiilor de a crește alături de mamele lor.
22.12.2014   1074 Accesări   
   
O poveste de Crăciun în fiecare jucărie: oferă unui copil șansa de a simți magia sărbătorilor alături de mama sa
Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei organizează târgul de caritate „De la mame pentru mame”. Evenimentul se înscrie în campania de Crăciun cu acelaşi generic şi va avea loc în incinta Centrul comercial „Atrium” (20-21 decembrie), între orele 11:00-20:00 şi în Piața Marii Adunări Naționale (20 decembrie), între orele 13:00- 21:00.
19.12.2014   818 Accesări   
Căldura oamenilor cu suflet mare face lumea și mai bună!
Pe data de 13 decembrie, Misiunea Socială „Diaconia” a organizat evenimentul de caritate „De la mame pentru mame”, ajuns la cea de-a patra ediție. Activitatea a întrunit 100 de participanți și a avut drept scop colectarea de fonduri pentru sprijinirea cuplurilor mamă-copil aflate în dificultate.
16.12.2014   992 Accesări   
   
Voluntarii deprind arta de a fura timpului o fărmitură de clipă
În perioada 5-6 decembrie, Misiunea Socială „Diaconia” a desfășurat un atelier de fotografie pentru un grup de 11 voluntari ce se implică activ în proiectele ei. Astfel, la formare, au participat voluntari din localitățile Cania, Roșu, Coșcalia și Chișinău.
10.12.2014   951 Accesări   
Titlul de „Cel mai activ voluntar al anului” e un lux sufletesc!
Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu, când mă gândesc la familia voluntarilor „Diaconiei”, care e enormă, la jocurile pe care le desfăşurăm, la bătrânii pe care îi ajutăm , la serile lungi în care confecţionăm jucării pentru târgul de Crăciun, la poveştile pe care le înscenăm pentru copiii de la centrele parohiale şi la alte jocuri şi jucării pline de hazul şi farmecul lor, parcă-mi saltă şi acum inima de bucurie!
10.12.2014   1158 Accesări   
   
Te așteptăm în Ajun de Crăciun să trăim împreună „De la mame pentru mame”
Dragă mămică!Te așteptăm la data de 13 decembrie, ora 17:00, la evenimentul de caritate „De la mame pentru mame”. Evenimentul se va desfășura în incinta Summit Events, str. Tighina, nr. 49.
05.12.2014   740 Accesări   
Printr-un gest de bunătate, ajută-mă să cresc în brațele mamei!
În Ajun de Crăciun, pentru al patrulea an consecutiv, Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei organizează campania „De la Mame pentru Mame”. Proiectul are drept scop sprijinirea cuplurilor mamă-copil aflate în dificultate. În acest sens, vor fi realizate 2 acțiuni cheie, menite să pună în valoare rolul important al solidarității, dragostei de aproapele și bucuriei de a dărui: evenimentul cultural de caritate „De la Mame pentru Mame” (13 decembrie) și târgul cu vânzarea jucăriilor de brad (20-21 decembrie).
24.11.2014   1074 Accesări   
   
O hăinuță poate bucura un copil!
Astăzi, sărăcia este drama multor localități, aceasta fiind realitatea în care își văd de viață mii de oameni. Iar de pe urma ei au de suferit cel mai mult copiii, desculți și flămânzi.
12.11.2014   1456 Accesări   
Şi-au împlinit visul: vor merge şi ei la şcoală!
Pe data 11 octombrie, Misiunea Socială „Diaconia” a organizat Maratonul copiilor pentru copii. Evenimentul de caritate a fost la prima ediţie şi a implicat copiii pentru a-şi susţine semenii, care din lipsa resurselor nu-şi pot permite să meargă la şcoală.
12.11.2014   1297 Accesări   
   
Lecție învățată de către voluntari: Ceea ce are omul dumnezeiesc în el este putința de a face bine.
De pe data de 7 până pe data de 9 noiembrie, Misiunea Socială „Diaconia” a desfășurat în centrul „Don Bosco” un training de formare pentru o nouă generație de voluntari. Pe parcursul acestor zile, 14 voluntari din Chișinău s-au implicat activ în cele propuse de coordonatori.
11.11.2014   932 Accesări   
Prin joc spre cunoașterea noastră și a aproapelui
Pe data de 3 noiembrie, Misiunea Socială „Diaconia” a desfăşurat serata de jocuri pentru voluntari și tinerii care intenţionează să facă parte din echipa Young Diaconia. Evenimentul a avut loc în sala de lectură a Bibliotecii „B.P. Haşdeu”.
04.11.2014   738 Accesări   
   
În brațele mamei mele sunt ACASĂ!
Mă numesc Radu. Vin dintr-o familie modestă, alcătuită din doi membri, eu și mămica mea, Elena.
27.10.2014   865 Accesări   
La mulți anișori și toți fericiți, dragă Cristian!
La începutul acestei săptămâni, Cristian, unul dintre beneficiarii Centrului Maternal „În brațele mamei” a împlinit un anișor. La această vârstă fragedă, el deja merge la creșă pentru ca mămica lui să poată face cursuri profesionale.
17.10.2014   705 Accesări   
   
Cu binecuvântarea Preasfinţitului Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, 80 de copii au devenit Campioni ai Bunătăţii
Pe data de 11 octombrie, pe stadionul Dinamo, Misiunea Socială „Diaconia” a desfășurat evenimentul, Maratonul copiilor pentru copii.
15.10.2014   304 Accesări   
Împreună dedicați unei cauze nobile: 80 de copii au alergat pentru a-și ajuta fratele să meargă la școală
Pe data de 11 octombrie, pe stadionul Dinamo, Misiunea Socială „Diaconia” a desfășurat evenimentul, Maratonul copiilor pentru copii.La maraton au participat 80 de copii de vârstă şcolară mică și sponsorii lor (părinţi, bunici, rude, prieteni de familie, etc), care, printr-un efort comun, au devenit Campioni ai Bunătății, reușind să facă un pas simțitor pentru realizarea viselor copiilor ce nu pot merge la școală.
13.10.2014   865 Accesări   
   
Vreau să merg şi eu la şcoală!
„Mă numesc Andrian. Am 9 ani şi locuiesc în satul Coşcalia, raionul Căuşeni. De la vârsta de 6 ani am aflat ce este munca şi cât de mare nevoie de bani aveau părinţii mei. Atunci am hotărât să lucrez mult pentru ai ajuta, dar întâlnirea mea cu şcoala mi-a schimbat dorinţele.
07.10.2014   1069 Accesări   
„Maratonul copiilor pentru copii” - fiecare pas poate scurta drumul spre şcoală al copiilor cu mai puţine posibilităţi
Misiunea Socială „Diaconia” Vă invită la evenimentul Maratonul copiilor pentru copii, care va avea loc pe data de 11 octombrie, începând cu ora 9:00, pe stadionul Dinamo (strada A.Şciusev 106 A). Evenimentul are drept scop colectarea fondurilor pentru a susţine copiii din familii social-vulnerbile ce frecventează rar şcoala sau au abandonat-o din motive materiale. La maraton vor participa aproximativ 300 de copii de vârstă şcolară mică.
06.10.2014   1275 Accesări   
   
La mulţi ani, dragă Mariana!
Mariana este una dintre beneficiarele Apartamentului Social „Spre Independenţă”. Astăzi, ea a împlinit frumoasa vârstă de 16 ani. Prietenele Marianei, beneficiare ale Apartamentului Social, i-au pregătit o adevărată sărbătoare.
25.09.2014   1069 Accesări   
Centrul Maternal „În braţele mamei” şi-a adunat copiii ACASĂ
De Sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului, 21 septembrie, Centrul Maternal „În braţele mamei” şi-a adunat copiii ACASĂ. În incinta Centrului a fost organizată o sărbătoare pentru cuplurile mamă-copil asistate pe parcursul celor trei ani de activitate.
24.09.2014   948 Accesări   
   
1 2 3 4 5 »»
Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29;
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 1212084 |  ieri: 307 |  azi: 194 |  Online: 8