Domenii de intervenție

Proiectul "În brațele mamei"-sprijin pentru mamele aflate în pragul disperării
01.10.2013
Anul inaugurării: 2010; Finanțatori: Caritas Viena, Caritas Ambrosiana, Monaco Aide et Presence, Church World Service. Scopul proiectului este asigurarea dreptului fiecărui copil de a crește în familie. Proiectul presupune cazarea în Centrul maternal  a cuplurilor-mamă copil/gravidelor în cazurile de emergență pentru o perioadă determinată. Echipa multidisciplinară elaborează un plan individual de intervenție prin care se urmărește consolidarea relației dintre mamă și copil, formarea deprinderilor de îngrijire a copilului, gestionarea resurselor etc., în vederea creării unui mecanism de viață autonomă; asistarea în comunitate a cuplurilor
Proiectul "Brațele părintești"
07.10.2013
Anul lansării: 2011; Finanțator: Episcopia Ortodoxă Română a Italiei; Scop: susținerea familiilor social-vulnerabile; Descriere: proiectul presupune asistarea la distanță a unor familii social-vulnerabile; lunar acestea beneficiază, după necesitate, de asistență materială (produse alimentare, igienice, rechizite școlare etc), precum și de servicii de asistență juridică, psihologică și sprirituală; Impact: au fost susținute 20 de familii din Chișinău și Orhei.
Apartamentul social „Spre Independență”
07.10.2013
Anul inaugurării: 2007; Finanțatori: Monaco Aide et Presence, Vismara/Caritas Ambrosiana, Caritas Viena; Scop: integrarea socială a orfanilor și orfanilor social; Descriere: anual, câte 6-7 tinere ieșite din sistemul rezidențial, orfane sau din familii dezorganizate, sunt găzduite în cadrul Apartamentului social ”“ stabiliment social din Orhei. Serviciile oferite (asistență socială, psiphologică, spirituală, vocațională etc.) urmăresc creșterea gradului de autonomie personală și socială a tinerelor; Impact: a cincea generație de beneficiare a absolvit în mai 2012, iar în prezent aici se află alte 6 tinere.
Dezvoltăm solidaritatea socială
02.10.2013
Proiectul "Aproape de Aproapele" Anul lansării: 2013 Finanțatori: Caritas Viena (Austria), Caritas Ambrosiana (Italia), Vismara(Italia) Scop: crearea unui mecanism autohton de solidaritate socială prin colectarea bunurilor și redistribuirea acestora persoanelor aflate în dificultate. În cadrul său activează o cantină socială mobilă și un depozit de bunuri. Beneficiari: bătrâni, persoane fără adăpost, familii social-vulnerabile      
Proiectul „Young Diaconia”
10.10.2013
Proiectul „Young Diaconia” Anul lansării: 2007; Finanțator: Caritas Viena; Scop: creșterea numărului de tineri implicați în programele Diaconiei, prin sprijinirea participării lor în diverse activități de voluntariat, în beneficiul comunității; Descriere: prin acest proiect, se valorifică tânărul ca resursă capabilă de a schimba viața comunității, în acest sens a fost formată rețeaua „Orthonet”, formată de grupuri de tineri din diverse parohii ale Mitropoliei Basarabiei; Impact: au fost active 7 grupuri de voluntari (cca 130 de tineri), care s-au implicat în activități sociale la nivel de
Proiectul „Taberele Solidarității”
10.10.2013
Proiectul „Taberele de vară” Anul lansării: 2005; Parteneri: Caritas Ambrosiana și Bambini in Romania; Scop: promovarea voluntariatului și a activităților de animație în zonele rurale; Descriere: taberele de zi sunt organizate de către o echipă formată de voluntari din Italia și Republica Moldova. Programul fiecărei tabere conține: jocuri, activități de educație non-formală pentru copii și activități sociale (asistarea la domiciliu a bătrânilor, activități ecologice etc.). Fiecare tabără durează 6 zile; Impact: au fost organizate 4 tabere de vară în localitățile: Manta (r-nul Cahul), Răzălăi (r-nul
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog”
10.10.2013
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog” Anul lansării: 2011; Scop: prevenirea traficului și consumului de droguriși alcool; Finanțator: Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova; Descriere: activitățile de bază ale proiectului vizează formarea unei rețele primare de intervenție comunitară și dezvoltarea unui program specializat de reabilitare pentru victimele traficului și consumului de droguri/alcool; Impact: 1579 de tineri din 20 de instituții de învățământ au participat la lecții de informare; 20 persoane au beneficiat de consiliere în cele 3 centre specializate din Chișinău, Orhei
Prima   »  Noutăți   »  Știri
Știri
Diaconia organizează o „Distracție sportivă” pentru voluntarii săi
Misiunea Socială Diaconia va organiza pe data de 28 noiembrie o „Distracție sportivă” pentru cei mai activi voluntari din Centrele Sociale teritoriale. Evenimentul va avea loc în Sala Sportivă a Oratoriului „Donbosco” ( Centru de zi pentru tineret destinat educației, animației și distracției) la Chișinău, și face parte dintr-un ciclu de activități planificate în cadrul proiectului „Young Diaconia”, susținut de Caritas Vienna (Austria).
29.10.2009   2381 Accesări   
Preoți din cadrul Mitropoliei Basarabiei au fost formați în prevenirea alcoolismului
Peste 16 preoți din cadrul Mitropoliei Basarabiei au participat săptămâna trecută la un seminar de formare, având ca tematică principală prevenirea alcoolismului. Formarea a avut loc pe data de 22-23� octombrie în orașul Ungheni, în cadrul unui proiect transfrontalier european „Un pod de flori nu de droguri”. Scopul acestei formări este de a informa preoții parohi despre problema alcoolismului, oferind astfel suport enoriașilor și celor care se confruntă cu astfel de probleme.Seminarul s-a desfășurat în două ateliere, în prima parte
27.10.2009   2004 Accesări   
   
Persoane dependente de alcool pot fi ajutate să scape de aceste vicii în cadrul unui proiect tematic
Mai mult de 13 persoane din raionul Leova, dependente de alcool au format un grup stabil de auto ajutor în cadrul unui proiect „pilot” „Sfântul Dimitrie”, de tratament al adicțiilor (dependență de alcool), realizat de Misiunea Socială „Diaconia”, în trei localități din țară (orașul Leova, satul Copcui și satul Doina, raionul Leova).
28.09.2009   2032 Accesări   
Mai mulți tineri dotați, absolvenți ai internatelor din țară au fost susținuți material în noul an de studii
Nouă tineri dotați, absolvenți ai internatelor din țară au fost susținuți material în noul an de studii, în cadrul unei campanii de solidaritate inițiată la începutul lunii septembrie de către Misiunea Socială Diaconia. Adolescenții sunt studenți în diverse colegii de profil din capitală.
24.09.2009   2029 Accesări   
   
Apel de solidaritate pentru susținerea copiilor dotați absolvenți ai internatelor din țară
Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei, face un apel de solidaritate către enoriași și preoți de a veni în ajutor copiilor dotați, absolvenți ai sistemului rezidențial din țară admiși la studii.
04.09.2009   2044 Accesări   
Mai mulți copii din țară au reușit să se distreze împreună cu voluntari italieni la taberele de vară organizate de Diaconia
Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei a organizat în localitățile Ucrainca (Căușeni), Leova și Roșu (Cahul) primele tabere ale Solidarității. Săptămâna viitoare urmează să se desfășoare încă două tabere de vară în localitățile Cania ( Cantemir) și Coșcalia (Căușeni).
07.08.2009   2165 Accesări   
   
Un nou Centru Social în cadrul unei parohii a Mitropoliei Basarabiei s-a deschis la Ucrainca
Centrul Ortodox de Asistență Socială „Sfânta Cuvioasa Parascheva” și-a deschis ieri oficial ușile, în prezența autorităților locale, a partenerilor și colaboratorilor, pentru mai mulți bătrâni singuratici și copii proveniți din familii social vulnerabile din satul Ucrainca, Căușeni.
07.08.2009   2278 Accesări   
Diaconia a deschis în premieră un cabinet medical de consultanță termografică la Chișinău
Misiunea Socială Diaconia a deschis în premieră un Cabinet Medical de consultanță termografică la Chișinău. La serviciile oferite de Centru pot apela toate femeile care doresc să beneficieze de screen”“ging-ul diagnostic al glandei mamare sau/și de consultații și informații ce țin de cancerul mamar și metode de prevenire a acestuia.
08.07.2009   2419 Accesări   
   
Apartamentul Social de la Orhei va găzdui alte șase tinere orfane
Apartamentul Social de la Orhei, și-a deschis luni ușile pentru alte 6 fete orfane din țară (Rezina, Orhei, Chișinău). Durata de ședere a fetelor în apartament este de 6 luni.
03.07.2009   2367 Accesări   
Un Centru de Servicii pentru persoane vulnerabile social a fost deschis la Orhei
Misiunea Socială Diaconia a deschis la Orhei Centrul de Servicii „Dar din Dar” care va oferi consultanță și consiliere pentru familiile în dificultate, dar și adolescenții orfani sau „orfani social” care au părăsit sistemul rezidențial (internatele) și nu dispun de oportunități de integrare în societate.
01.07.2009   2359 Accesări   
   
Voluntari ai Diaconiei au efectuat o vizită de schimb de experiență în Italia
Mai mulți voluntari din Centrele Sociale ale Misiunii Sociale Diaconia a Mitropoliei Basarabiei au efectuat o vizită de 10 zile în Italia, în cadrul unui program de parteneriat „Sport în parohie”.
01.07.2009   1984 Accesări   
Diaconia și Caritas Ambrosiana acordă din nou ajutoare umanitare sinistraților de pe urma inundațiilor din vara trecuta
Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei, în parteneriat cu Caritas Ambrosiana a oferit mai multor familii din localitățile care au avut de suferit de pe urma inundațiilor din vara anului 2008 din Ștefan Vodă, peste 2700 de pui de pasare. Aceștia au fost procurați de la o fabrică avicolă din raion.
01.06.2009   1743 Accesări   
   
Diaconia va organiza în acest an mai multe tabere de vară pentru copii din familii social defavorizate
Misiunea Socială Diaconia va organiza în acest an 5 tabere de vară pentru copii din familii social vulnerabile din localitățile Leova, Roșu (Cahul), Ucrainca (Căușeni), Caplani (Ștefan Vodă) și Coșcalia (Căușeni), unde Mitropolia Basarabiei deține parohii. În acest sens peste 35 de voluntari din Centrele Sociale ale Misiunii au fost pregătiți în cadrul unui seminar de formare.
05.05.2009   2048 Accesări   
Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei anunță câștigătorii concursului de eseuri cu tema "Voluntariatul în localitatea mea"
Concursul este adresat tuturor tinerilor activi ce fac parte din grupurile de voluntari din cadrul parohiilor Mitropoliei Basarabiei, și a fost lansat în luna ianuarie 2009. Scopul lui este de a identifica adolescenți și tineri pentru care principiile voluntariatului și creștinismului reprezintă niște valori.
26.03.2009   3775 Accesări   
   
Mitropolia Basarabiei lansează o nouă campanie umanitară pentru susținerea bătrânilor singuratici
Mitropolia Basarabiei prin intermediul Misiunii Sociale Diaconia lansează campania umanitară de susținere a bătrânilor singuratici „Să aducem lumină în casele lor!”. Acțiunea va derula la 8 Martie în Duminica Ortodoxiei și se va finisa în Sfânta zi de Paști, la 20 aprilie.
06.03.2009   2249 Accesări   
Fundație română în parteneriat cu Diaconia a organizat pentru liceeni seminare despre dependența de alcool
Fundația română Solidaritate și Speranță în parteneriat cu Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei a organizat pentru liceenii din orașele Leova și Orhei un șir de seminare de informare despre dependența de alcool. Aceste acțiuni au derulat în cadrul proiectului transfrontalier „Un Pod de flori nu de Droguri”, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene prin programul de vecinătate România ”“ Republica Moldova.
03.03.2009   2235 Accesări   
   
Misiunea Socială Diaconia în parteneriat cu Shopping MallDova organizează o campanie umanitară pentru profesionalizarea tinerilor cu deficiențe de auz și vorbire
Misiunea Socială Diaconia în parteneriat cu Shopping MallDova, desfășoară în perioada 2-31 martie campania de colectare de fonduri „Un mărțișor pentru viitor!” pentru profesionalizarea tinerilor cu deficiențe de auz și vorbire.
02.03.2009   1746 Accesări   
Diaconia a selectat câștigătorii pentru concursul celor mai originale Mărțișoare din Parohie
Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei a selectat câștigătorii concursului cu premii pentru cele mai frumoase și originale Mărțișoare din Centrele Sociale parohiale, lansat la 1 februarie curent.
27.02.2009   2342 Accesări   
   
Diaconia lansează un concurs cu premii pentru cele mai originale Mărțișoare din Parohie
Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei lansează la 1 februarie un concurs cu premii al celor mai frumoase și originale Mărțișoare din Centrele Sociale parohiale.
02.02.2009   2302 Accesări   
Diaconia va ajuta 5 copii să se integreze în familiile lor biologice, în urma campaniei de binefacere organizată la Shopping MallDova
Diaconia va ajuta 5 copii să se integreze în familiile lor biologice, datorită banilor care s-au colectat în cadrul campaniei „Fii Moș Crăciun pentru un copil orfan”, desfășurată în perioada 15 decembrie - 15 ianuarie, în incinta centrului comercial Shopping MallDova, partener general al acțiunii. În total s-au coletat 4331 de lei, bani care vor fi direcționați în cadrul proiectului „Spre o familie” , desfășurat de Diaconia la Gimnaziul Internat din Leova..
20.01.2009   2237 Accesări   
   
Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29;
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 1212101 |  ieri: 307 |  azi: 210 |  Online: 16