Domenii de intervenție

Proiectul "În brațele mamei"-sprijin pentru mamele aflate în pragul disperării
01.10.2013
Anul inaugurării: 2010; Finanțatori: Caritas Viena, Caritas Ambrosiana, Monaco Aide et Presence, Church World Service. Scopul proiectului este asigurarea dreptului fiecărui copil de a crește în familie. Proiectul presupune cazarea în Centrul maternal  a cuplurilor-mamă copil/gravidelor în cazurile de emergență pentru o perioadă determinată. Echipa multidisciplinară elaborează un plan individual de intervenție prin care se urmărește consolidarea relației dintre mamă și copil, formarea deprinderilor de îngrijire a copilului, gestionarea resurselor etc., în vederea creării unui mecanism de viață autonomă; asistarea în comunitate a cuplurilor
Proiectul "Brațele părintești"
07.10.2013
Anul lansării: 2011; Finanțator: Episcopia Ortodoxă Română a Italiei; Scop: susținerea familiilor social-vulnerabile; Descriere: proiectul presupune asistarea la distanță a unor familii social-vulnerabile; lunar acestea beneficiază, după necesitate, de asistență materială (produse alimentare, igienice, rechizite școlare etc), precum și de servicii de asistență juridică, psihologică și sprirituală; Impact: au fost susținute 20 de familii din Chișinău și Orhei.
Apartamentul social „Spre Independență”
07.10.2013
Anul inaugurării: 2007; Finanțatori: Monaco Aide et Presence, Vismara/Caritas Ambrosiana, Caritas Viena; Scop: integrarea socială a orfanilor și orfanilor social; Descriere: anual, câte 6-7 tinere ieșite din sistemul rezidențial, orfane sau din familii dezorganizate, sunt găzduite în cadrul Apartamentului social ”“ stabiliment social din Orhei. Serviciile oferite (asistență socială, psiphologică, spirituală, vocațională etc.) urmăresc creșterea gradului de autonomie personală și socială a tinerelor; Impact: a cincea generație de beneficiare a absolvit în mai 2012, iar în prezent aici se află alte 6 tinere.
Dezvoltăm solidaritatea socială
02.10.2013
Proiectul "Aproape de Aproapele" Anul lansării: 2013 Finanțatori: Caritas Viena (Austria), Caritas Ambrosiana (Italia), Vismara(Italia) Scop: crearea unui mecanism autohton de solidaritate socială prin colectarea bunurilor și redistribuirea acestora persoanelor aflate în dificultate. În cadrul său activează o cantină socială mobilă și un depozit de bunuri. Beneficiari: bătrâni, persoane fără adăpost, familii social-vulnerabile      
Proiectul „Young Diaconia”
10.10.2013
Proiectul „Young Diaconia” Anul lansării: 2007; Finanțator: Caritas Viena; Scop: creșterea numărului de tineri implicați în programele Diaconiei, prin sprijinirea participării lor în diverse activități de voluntariat, în beneficiul comunității; Descriere: prin acest proiect, se valorifică tânărul ca resursă capabilă de a schimba viața comunității, în acest sens a fost formată rețeaua „Orthonet”, formată de grupuri de tineri din diverse parohii ale Mitropoliei Basarabiei; Impact: au fost active 7 grupuri de voluntari (cca 130 de tineri), care s-au implicat în activități sociale la nivel de
Proiectul „Taberele Solidarității”
10.10.2013
Proiectul „Taberele de vară” Anul lansării: 2005; Parteneri: Caritas Ambrosiana și Bambini in Romania; Scop: promovarea voluntariatului și a activităților de animație în zonele rurale; Descriere: taberele de zi sunt organizate de către o echipă formată de voluntari din Italia și Republica Moldova. Programul fiecărei tabere conține: jocuri, activități de educație non-formală pentru copii și activități sociale (asistarea la domiciliu a bătrânilor, activități ecologice etc.). Fiecare tabără durează 6 zile; Impact: au fost organizate 4 tabere de vară în localitățile: Manta (r-nul Cahul), Răzălăi (r-nul
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog”
10.10.2013
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog” Anul lansării: 2011; Scop: prevenirea traficului și consumului de droguriși alcool; Finanțator: Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova; Descriere: activitățile de bază ale proiectului vizează formarea unei rețele primare de intervenție comunitară și dezvoltarea unui program specializat de reabilitare pentru victimele traficului și consumului de droguri/alcool; Impact: 1579 de tineri din 20 de instituții de învățământ au participat la lecții de informare; 20 persoane au beneficiat de consiliere în cele 3 centre specializate din Chișinău, Orhei
Prima   »  Noutăți   »  Știri
Știri
Misiunea Socială Diaconia anunță un nou concurs de eseuri pentru voluntarii din cadrul parohiilor Mitropolie Basarabiei.
Misiunea Socială Diaconia anunță un concurs de eseuri cu tema "Voluntariatul în localitatea mea", adresat tinerilor activi ce fac parte din grupurile de voluntari din cadrul parohiilor Mitropolie Basarabiei.
23.12.2008   2426 Accesări   
Diaconia în parteneriat cu Eutv lansează în premieră un proiect umanitar televizat pentru susținerea copiilor rămași orfani în urma cancerului
Misiunea Socială Diaconia, în parteneriat cu postul de televiziune EUTV, lansează în premieră pe data de 19 decembrie un proiect televizat care îi va avea în calitate de protagoniști copii rămași orfani din cauza cancerului. Ciclul de 5 emisiuni „Din toată Inima!” v-a dura în jur de 12 minute.
18.12.2008   2061 Accesări   
   
Diaconia în parteneriat cu Shopping MallDova lansează campania „Fii Moș Crăciun pentru un copil orfan!”
Misiunea Socială Diaconia lansează la data de 15 decembrie campania de colectare a fondurilor pentru copii orfani „Fii Moș Crăciun pentru un copil orfan!”. Acțiunea se va petrece în incinta centrului comercial Shopping MallDova, partener în organizarea și desfășurarea acestei campanii.
12.12.2008   2363 Accesări   
Voluntarii de la Diaconia au cules roadele pentru 2008 !
"Jos Pălăria în fața voluntarilor!" acesta este motto-ul la cea de-a VI-a ediție a Festivalului Voluntarilor din R. Moldova la care au participat în acest an peste 700 de voluntari din toată țara.
10.12.2008   2566 Accesări   
   
Mitropolia Basarabiei îndeamnă toți creștinii să vină duminică la o rugăciune pentru cei afectați de migrație
Mitropolia Basarabiei în parteneriat cu Mitropolia Moldovei, Uniunea Bisericilor Creștine Evangheliste Baptiste și Biserica Evanghelistă Luterană din Moldova îndeamnă toți creștinii din țară să vină duminică, la 7 decembrie la biserica din localitatea sa pentru a participa de comun la o rugăciune pentru cei afectați de migrațiune.
04.12.2008   2210 Accesări   
Cumpără o felicitare de Crăciun și ajută un copil lipsit de grija părinților
Misiunea Socială Diaconia a lansat un nou program de ajutorarea a copiilor rămași fără grija părintească. Puteți ajuta un copil orfan, dacă cumpărați o felicitare de Crăciun, prin intermediul căreia veți transmite urările voastre de bine celor apropiați, și, în același timp, veți oferi căldura voastră sufletească unor copii care au fost lipsiți de dragostea celor care i-au adus pe lume.
24.11.2008   2578 Accesări   
   
Diaconia a informat mai multe femei din țară despre pericolul cancerului mamar
Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei a informat peste 650 de femei din țară despre pericolul cancerului mamar, prin intermediul unui măr simbolic. Ele au primit câte un măr însoțit de o broșurică cu informație generală despre această maladie, și au fost invitate la o investigație termografică gratuită.
19.11.2008   2232 Accesări   
Diaconia oferă femeilor din Moldova un măr pentru prevenirea cancerului mamar
Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei lansează la 3 noiembrie campania de prevenire a cancerului mamar „Un măr pentru sănătatea ta”. Prin această acțiune Diaconia își propune să ofere femeilor din țară câte un măr pentru prevenirea cancerului la sân. Fructul oferit va fi însoțit de o broșurică cu informații despre pericolul cancerului la sân.
31.10.2008   2018 Accesări   
   
Misiunea Socială Diaconia a acordat ajutoare umanitare mai multor persoane social vulnerabile din țară
Misiunea Socială Diaconia a acordat ajutoare umanitare în valoare de cca. 2500 de euro persoanelor nevoiașe din țară. Acest lot de ajutoare a parvenit din partea firmei austriece „Reha Service” .
17.10.2008   1943 Accesări   
Misiunea Socială Diaconia lansează Concurs de mini - granturi pentru Promovarea Acțiunilor de Voluntariat a Tinerilor din parohiile Mitropoliei Basarabiei
Misiunea Socială Diaconia lansează concursul de mini granturi ediția 2, pentru anul 2008-2009. Scopul acestei competiții constă în consolidarea echipelor de voluntari, stimularea acțiunilor inițiate de grupurile de tineri din localitățile rurale si urbane (în afară de orașul Chișinău). Acțiunea face parte din proiectul „Unul pentru Toți ”“ Toți pentru un Viitor”, finanțat de Caritas Viena.
03.10.2008   1622 Accesări   
   
Mitropolia Basarabiei a acordat materiale de construcție persoanelor care au suferit de pe urma inundațiilor
Mitropolia Basarabiei, prin intermediul Misiunii Sociale Diaconia, organul său social, a acordat materiale de construcție în sumă de cca. 45 de mii de lei pentru 9 familii din raionul Ștefan Vodă, care au avut de suferit din urma inundațiilor din vara acestui an.
30.09.2008   1952 Accesări   
Zece copii din gimnaziul-internat din orașul Leova au fost integrați în familiile lor biologice
Zece copii cu vârsta cuprinsă între 11 și 15 ani, din gimnaziul - internat din orașul Leova, au fost integrați în familiile lor biologice de la începutul lunii septembrie. Aceste rezultate se datorează eforturilor pe care le-eu depus timp de un an, asistenții socialii și preotul din localitate, în cadrul proiectului "Spre o familie” ”“ Centrul de servicii familiale, realizat de Misiunea Socială Diaconia, și finanțat de "Amici dei Bambini”.
12.09.2008   2224 Accesări   
   
Un seminar de informare privind alcoolismul s-a desfășurat recent la Leova
Recent, în orașul Leova, sub auspiciul Centrului Social Diaconia din localitate, s-a ținut un curs de informare despre alcoolism pentru preoți și medici de familie. La seminar au participat și aospeți din Romania Dr. Laura Hancu medic de familie, Jivin Vasile consilier în adicție (Cluj-Napoca), Părintele Liviu (comuna Sanpaul) și Frantz Floyd consilier în adictie din Statele Unite ale Americii.
10.09.2008   2134 Accesări   
Diaconia în parteneriat cu Avon lansează o nouă campanie de diagnosticare a cancerului mamar
Misiunea Socială Diaconia și Compania Avon Moldova a lansat astăzi, 5 august, în cadrul unei conferințe de presă, o campanie națională de informare și diagnosticare a cancerului mamar la femeile din țară, cu genericul „Mergi la control acum. Numai așa poți afla că ești bine”.
05.08.2008   2198 Accesări   
   
Voluntari din Italia organizează tabere de vară pentru copiii din Moldova
Voluntari din Italia au sosit în Moldova ca să organizeze tabere de vară la aer liber cu copiii din familii social vulnerabile. Aceste activități fac parte dint-un proiect al Misiunii Sociale Diaconia, ” Taberele Solidarității”, organizate în parteneriat cu Caritas Ambrosiana (Italia).
25.07.2008   2059 Accesări   
Primul sezon al taberelor pentru copii din familii social vulnerabile, organizate de Diaconia a luat sfârșit
De la începutul acestei veri Diaconia a organizat o tabără de vară pentru copii din familii social vulnerabile, și pentru cei care părinți plecați la muncă peste hotare. Această tabără s-a organizat în două ture și a fost susținută de Organizația Internațională pentru Migrațiune și Ajutorul Creștin pentru Moldova.
18.07.2008   1823 Accesări   
   
Diaconia a premiat câștigătorii concursului de eseuri cu tematică anti trafic
Misiunea Socială Diaconia a premiat pe data de 16 iulie câștigătorii concursului de eseuri la tema „Prevenirea traficului de ființe umane”, lansat acum două luni. Această acțiune a fost organizată cu suportul Organizației Internaționale pentru Migrație și Ajutorul Creștin din Moldova.
16.07.2008   2087 Accesări   
Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Vasile de la Brazi” din or. Orhei, a organizat un parastas de pomenire a victimelor deportate in Siberia
O pagină amară din istoria omenirii, o constituie deportările masive ale basarabenilor în Siberia, ce a înghețat atât trupuri istovite de foamete, schingiuiri, bătăi și umilință, cât și sufletele copiilor rămași fără părinți, ale soțiilor rămase fără soți, ale comunităților creștine rămase fără preoți, al națiunii lipsite de oameni cărturari, gospodari și patrioți. Sub acest genocid au fost nimicite mii de familii românești, oameni nevinovați, care au fost victime ale regimului bolșevic și a căror amintire s-a dorit a fi ștearsă.
08.07.2008   1624 Accesări   
   
Numărul femeilor afectate de cancerul mamar este în creștere
Numărul femeilor afectate de cancerul mamar sunt în creștere susțin medici specialiști în termografie din cadrul Misiunii Sociale Diaconia a Mitropoliei Basarabiei.
01.07.2008   1887 Accesări   
Diaconia a dat startul primei tabere de vară
Diaconia a dat startul primei tabere de vară cu tematică anti trafic, din acest an, la Ștefan Vodă.
11.06.2008   1779 Accesări   
   
1 2 »»
Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29;
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 1212081 |  ieri: 307 |  azi: 192 |  Online: 6