Domenii de intervenție

Proiectul "În brațele mamei"-sprijin pentru mamele aflate în pragul disperării
01.10.2013
Anul inaugurării: 2010; Finanțatori: Caritas Viena, Caritas Ambrosiana, Monaco Aide et Presence, Church World Service. Scopul proiectului este asigurarea dreptului fiecărui copil de a crește în familie. Proiectul presupune cazarea în Centrul maternal  a cuplurilor-mamă copil/gravidelor în cazurile de emergență pentru o perioadă determinată. Echipa multidisciplinară elaborează un plan individual de intervenție prin care se urmărește consolidarea relației dintre mamă și copil, formarea deprinderilor de îngrijire a copilului, gestionarea resurselor etc., în vederea creării unui mecanism de viață autonomă; asistarea în comunitate a cuplurilor
Proiectul "Brațele părintești"
07.10.2013
Anul lansării: 2011; Finanțator: Episcopia Ortodoxă Română a Italiei; Scop: susținerea familiilor social-vulnerabile; Descriere: proiectul presupune asistarea la distanță a unor familii social-vulnerabile; lunar acestea beneficiază, după necesitate, de asistență materială (produse alimentare, igienice, rechizite școlare etc), precum și de servicii de asistență juridică, psihologică și sprirituală; Impact: au fost susținute 20 de familii din Chișinău și Orhei.
Apartamentul social „Spre Independență”
07.10.2013
Anul inaugurării: 2007; Finanțatori: Monaco Aide et Presence, Vismara/Caritas Ambrosiana, Caritas Viena; Scop: integrarea socială a orfanilor și orfanilor social; Descriere: anual, câte 6-7 tinere ieșite din sistemul rezidențial, orfane sau din familii dezorganizate, sunt găzduite în cadrul Apartamentului social ”“ stabiliment social din Orhei. Serviciile oferite (asistență socială, psiphologică, spirituală, vocațională etc.) urmăresc creșterea gradului de autonomie personală și socială a tinerelor; Impact: a cincea generație de beneficiare a absolvit în mai 2012, iar în prezent aici se află alte 6 tinere.
Dezvoltăm solidaritatea socială
02.10.2013
Proiectul "Aproape de Aproapele" Anul lansării: 2013 Finanțatori: Caritas Viena (Austria), Caritas Ambrosiana (Italia), Vismara(Italia) Scop: crearea unui mecanism autohton de solidaritate socială prin colectarea bunurilor și redistribuirea acestora persoanelor aflate în dificultate. În cadrul său activează o cantină socială mobilă și un depozit de bunuri. Beneficiari: bătrâni, persoane fără adăpost, familii social-vulnerabile      
Proiectul „Young Diaconia”
10.10.2013
Proiectul „Young Diaconia” Anul lansării: 2007; Finanțator: Caritas Viena; Scop: creșterea numărului de tineri implicați în programele Diaconiei, prin sprijinirea participării lor în diverse activități de voluntariat, în beneficiul comunității; Descriere: prin acest proiect, se valorifică tânărul ca resursă capabilă de a schimba viața comunității, în acest sens a fost formată rețeaua „Orthonet”, formată de grupuri de tineri din diverse parohii ale Mitropoliei Basarabiei; Impact: au fost active 7 grupuri de voluntari (cca 130 de tineri), care s-au implicat în activități sociale la nivel de
Proiectul „Taberele Solidarității”
10.10.2013
Proiectul „Taberele de vară” Anul lansării: 2005; Parteneri: Caritas Ambrosiana și Bambini in Romania; Scop: promovarea voluntariatului și a activităților de animație în zonele rurale; Descriere: taberele de zi sunt organizate de către o echipă formată de voluntari din Italia și Republica Moldova. Programul fiecărei tabere conține: jocuri, activități de educație non-formală pentru copii și activități sociale (asistarea la domiciliu a bătrânilor, activități ecologice etc.). Fiecare tabără durează 6 zile; Impact: au fost organizate 4 tabere de vară în localitățile: Manta (r-nul Cahul), Răzălăi (r-nul
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog”
10.10.2013
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog” Anul lansării: 2011; Scop: prevenirea traficului și consumului de droguriși alcool; Finanțator: Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova; Descriere: activitățile de bază ale proiectului vizează formarea unei rețele primare de intervenție comunitară și dezvoltarea unui program specializat de reabilitare pentru victimele traficului și consumului de droguri/alcool; Impact: 1579 de tineri din 20 de instituții de învățământ au participat la lecții de informare; 20 persoane au beneficiat de consiliere în cele 3 centre specializate din Chișinău, Orhei
Prima   »  Noutăți   »  Știri
Știri
Mos Craciun al Diaconiei a oferit cadouri copiilor din republica
Misiuniea Sociala Diaconia a organizat in acaesta saptamana, in zeci de centre sociale ale misiunii, serbarea pomului de iarna pentru copii din familii social vulnerabile. Astfel incat, peste 450 de copii din parohiile Mitropoliei Basarabiei au primit cadouri de Anul Nou din partea Misiunii. Acest fapt a devenit deja o traditie.
28.12.2007   2129 Accesări   
Moldova un fel de rezervație pentru copiii orfani”¦
Trauma copilăriei lor îi marchează pentru o viață întreagă. Dacă ar vorbi toți odată despre durere, atunci Moldova ar deveni unul din cele mai cunoscute state din lume prin tragedia copilului instituționalizat.
20.12.2007   2133 Accesări   
   
Ambasadorii acreditați la Chișinău vor fi felicitați de copii din internate
Misiunile diplomatice din Republica Moldova vor primi săptămâna aceasta câte un colet de la copiii orfani, absolvenți ai internatelor. Coletul va conține un mesaj de felicitare cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, un cadou original ”“ basma brodată cu steagul țării cui aparține ambasada și, bineînțeles, numele ambasadorului. Acțiunea face parte din campania „Donează azi pentru viitorul lui de mâine” desfășurată de Misiunea Socială Diaconia, în colaborare cu Organizația Internațională pentru Migrație.
14.12.2007   1906 Accesări   
Copii orfani ajutați să înceapă o viață nouă?!
O zi din viața lor”¦o zi din viața ta!În fiecare an, sute de adolescenți cu vârsta între 14-17 ani își strâng puținele lucruri pe care le au și părăsesc instituțiile rezidențiale pentru a o lua de la capăt”¦Singurătatea de care se ciocnesc în aceste momente îi despart și mai mult de societatea care nu le dă nici o speranță. Și visele lor par moarte pe acest fon. Ei nu vor să vorbească despre viitor. Le vine foarte greu s㔓și facă planuri de lunga durată, deoarece nu au încredere în propriile puteri.
07.12.2007   2277 Accesări   
   
În Moldova este lansată în premieră o campanie de susținere a tinerilor orfani, absolvenți ai internatelor
Misiunea Socială Diaconia inițiază o campanie de colectare a fondurilor pentru susținerea tinerilor orfani, absolvenți ai internatelor din Republica Moldova. Aceasta va fi desfășurată în perioada 1-25 decembrie și vine cu mesajul -„Donează azi pentru viitorul lui de mâine!!!” - către toți cei cărora le pasă de viitorul copiilor orfani și reintegrarea lor în societate.
01.12.2007   2782 Accesări   
Lideri ai bisericilor creștine din Moldova au semnat o declarație împotriva traficului de ființe umane
Lideri ai Bisericilor Creștine din Moldova au semnat, de curând, o Declarație Comună în care își exprimă intenția de a continua lupta împotriva traficului de ființe umane. Declarația este un manifest care își propune să îndemne comunitatea, biserica și familia la mai multă toleranță și înțelegere pentru victimele traficului.
20.11.2007   2060 Accesări   
   
Semnal de alarmă: 23000 de copii cresc fără părinți
Urmariti un interviu realizat de catre directorul Misiunii Sociale Diaconia, Igor Belei la postul international de radio...
19.11.2007   2498 Accesări   
În Republica Moldova în fiecare zi este abandonat câte un copil de vârstă preșcolară
Cel puțin un copil de vârstă preșcolară este abandonat în fiecare zi în Republica Moldova.Aceste și alte date despre situația copiilor abandonați au fost puse în discuție, astăzi, în cadrul unei conferințe internaționale organizate la Chișinău, de către Misiunea Socială Diaconia și Asociația Amici dei Bambini.
15.11.2007   3446 Accesări   
   
Voluntarii din Cahul au lansat o campanie de ajutorare a bătrânilor
O echipă formată din 25 de tineri voluntari din Cahul au lansat o campanie de ajutorare a bătrânilor din localitate.
12.11.2007   2472 Accesări   
Diaconia continua sa doneze persoanelor nevoaise
Misiunea Sociala Diaconia va oferi la peste 80 de familii nevoiase setruri de lengerie de pat. Aceaste produse au fost realizate de doua cusatorese angajate la atelierul Albinuta (comuna Rosu, raionul Cahul), a Diaconiei.
01.11.2007   2952 Accesări   
   
15 femei satul din Coșcalia au luat diplome de manageri
Misiunea Socială Diaconia a eliberat diplome de manageri pentru 15 femei beneficiare în cadrul proiectului Misiunii „Școala viitorului” din satul Coșcalia, raionul Căușeni.
30.10.2007   2589 Accesări   
Misiunea Socială Diaconia a oferit seturi de rechizite școlare pentru copii defavorizați din parohiile Mitropoliei Basarabiei
Peste 30 de copii din familii social vulnerabile care riscau să nu meargă la școală în noul an de studii 2007-2008, au primit seturi de rechizite școlare. Copii au fost selectați de către preoții din cadrul parohiilor Mitropoliei Basarabiei și cu implicarea autorităților locale.
17.10.2007   2572 Accesări   
   
Peste o mie de elevi si batrani din localitatile republicii vor primi din nou din partea Diaconiei ajutoare umanitare
In jur de 1050 de elevi si 1170 de batrani din peste 13 parohii ale Mitropoliei basarabiei vor primi ajutoare umanitare din partea Misiunii sociale Diaconia.
15.10.2007   2384 Accesări   
Centrele sociale din rețeaua Misiunii Sociale Diaconia au făcut schimb de experiență
Angajații Centrelor Sociale din rețeaua Misiunii Sociale Diaconia din partea de Sud a republicii care activează de mai bine de trei ani, au efectuat un schimb de experiență de lucru. Scopul acestor vizite a fost un bun prilej pentru reprezentanții diverselor centre din regiune de a se face cunoscuți cu activitatea colegilor lor.
15.10.2007   2782 Accesări   
   
Misiunea Socială Diaconia a eliberat pentru șase tinere surdomute din Cahul certificate de cusător ”“ croitor
Șase fete de la Școala auxiliară cu deficiențe de auz și vorbire din Cahul au primit certificate de cusător ”“ croitor. Fetele au fost instruite la atelierul de croitorie „Albinuța”, deschis în cadrul unui proiect al Misiunii Sociale Diaconia. La atelierul „Albinuța” fac cursuri fete cu vârsta cuprinsă între 15-18 ani. Aici tinerele au posibilitatea de a practica cca 360 de ore de cusut, orele teoretice fetele le petrec la școala unde studiază.
11.10.2007   2328 Accesări   
Misiunea Socială Diaconia a lansat un nou proiect la Cania, raionul Cantemir
Misiunea Socială Diaconia a lansat joi, la Cania, raionul Cantermir proiectul „Tinerii constructorii viitorului”.
01.10.2007   2124 Accesări   
   
Stagiu de formare pentru animatorii din Centrele sociale ale Misiunii Sociale Diaconia
Chiar de la începutul acestei veri, Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei a selectat peste 25 de animatori și voluntari din Centrele sociale ale Misiunii pentru a participa la un stagiu de formare animatori pentru tabere de vară. Sesiunea de formare a durat o zi de lucru care a implicat metode de dezvoltare a abilităților tinerilor voluntari și animatori de la Centrele Sociale regionale ale Diaconiei, de a lucra cu copiii și tinerii în activități de educație non formală în taberele de odihnă pe care trebuie să le organizeze la centre.
30.09.2007   2269 Accesări   
Mitropolitul Basarabiei a sfințit Apartamentul Social de la Orhei
Un sobor de preoți de la Mitropolia Basarabiei a sfințit, joi, Apartamentul Social din orașul Orhei, proiect realizat de către Misiunea socială Diaconia. Mitropolitul Basarabiei și Iexarh al Plaiulrilor Petru a susținut slujba de sfințire a acestui lăcaș alături de părintele paroh de la biserica cu hramul Sf. Vasile, Sergiu Aga, și reprezentanții de la Misiunea Socială Diaconia, cei care s-au ocupat, în cea mai mare parte, de înființarea acestui apartament deschis pentru fete orfane aflate în dificultate. La eveniment au participat și oficialități locale, dar și zeci de cetățeni ai orașului.
30.07.2007   2662 Accesări   
   
Tabere de vară pentru copiii parohiilor din Mitropolia Basarabiei
Atunci când vine vara, mereu ne gândim la vacanță, distracție, natură, prieteni, noi experiențe. Este timpul pentru tabără, este timpul să creăm noi amintiri. După plăcuta experiența de anul trecut, taberele de vară organizate de către Misiunea Socială Diaconia se transformă deja într-una dintre cele mai îndrăgite tabere și cele mai așteptate momente pentru copii din parohiile Mitropoliei Basarabiei..
01.07.2007   2625 Accesări   
Copii de la Centrul social „Manfredi” și-au invitat părinții la spectacol
Săptămâna curentă, la Centrul social „Menfredi” de la Cahul, unul din proiectele Misiunii Sociale „Diaconia” a avut loc un concert de zile mari. Evenimentul a fost organizat pentru părinții copiilor din familii vulnerabile care frecventează Centrul, dar și pentru o parte din edilii orașului. Este adevărat că nu toți cei invitați au fost receptivi, în schimb acest lucru nu i-a descurajat pe micuți.
19.05.2007   2201 Accesări   
   
1 2 »»
Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29;
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 1212115 |  ieri: 307 |  azi: 221 |  Online: 10