Prima   »  Campanii   »  Campania de Crăciun   »  Campania de Crăciun "În braţele mamei" 2017

Campania de Crăciun

Misiunea Socială „Diaconia” lansează campania de Crăciun „În brațele mamei”. Desfășurată pentru al șaptelea an consecutiv, campania este o ocazie să ne unim eforturile pentru a-i oferi fiecărui copil șansa de a rămâne alături de cea care i-a dat viaţă şi bucuria firească de a-i spune „mamă”.


În cadrul campaniei vor fi organizate o serie de acțiuni cu scopul de a sensibiliza societatea cu privire la problema mamelor orfane și în situații de criză și colectare de fonduri: târguri de caritate, ateliere de confecţionare a jucăriilor la sediul companiilor, etc.   La fel, în sprijinul acestei cauze vor fi realizate şi evenimente în  Diasporă  (Grecia, Portugalia, Italia, etc).

Campania va culmina cu Telemaratonul de Crăciun „În braţele mamei” , organizat pe 17 decembrie,  eveniment naţional realizat în colaborare cu Moldova 1. Proiectul va avea loc în direct, între orele 15:00-19:00 şi va cuprinde:  un atelier de confecţionare a jucăriilor de brad cu participarea donatorilor, recitaluri de colinde şi muzică uşoară, licitaţie de caritate, dar şi interviuri cu foşti şi actuali beneficiari, specialişti în domeniul protecţiei sociale a copilului, donatori.

Să fim magii de la răsărit care aduc un dar, darul neprețuit de dragoste și grijă

Igor Belei, directorul Misiunii Sociale „Diaconia: „Apariția unui copil este o bucurie, indiferent în ce condiții și în ce perioadă se întâmplă acest lucru. Din păcate sunt situații în care această bucurie este umbrită de ignoranță, sărăcie și prejudecăți. Anume în această situație au ajuns tinerele din Centrul Maternal, fiind lăsate de toți cei care firesc ar trebui să fie alături, parteneri de viață sau familie. Asemeni pruncului Isus, care a avut la naștere doar ieslea săracă, acești copii au în principiu tot de ce are nevoie un prunc, dragostea maternă.

Și în acest an, Diaconia vă invită să fiți magii de la răsărit care aduc un dar, darul neprețuit de dragoste și grijă.”

 

Toate resursele adunate în urma acțiunilor campaniei vor fi utilizarea pentru asistarea familiilor aflate în criză temporară, beneficiare ale programului „În brațele mamei”.

Până în prezent, grație programului „În brațele mamei” au beneficiat de asistență 94 de cupluri mamă-copil aflate în situație de criză. În acest an, 14 mame au primit asistență rezidențială și altele 11 în comunitate.

 În 2016, grație efortului a sutelor de voluntari, donatori și susținători ai campaniei, au fost adunați peste 120 de mii de lei, ceea ce înseamnă cca 800 de zile de siguranță în Centrul Maternal.

Mai multe informații despre program puteți găsi AICI.

Campania din acest an este organizată cu binecuvântarea ÎPS Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor.

Parteneri media generali: Moldova 1, Moldova 2

Parteneri media generali online: Agora.md, Ea.md

Parteneri media: Mama.md, Radio Chișinău, Planeta mami, Odoraș.md, Mamaplus.md, Suntpărinte.md, CivicFest.md, 10TV.


 Povestea Cristinei, mamă la 16 ani: https://www.youtube.com/watch?v=dYvJPy0bzEc

 Ala, orfană şi cu un copil în braţe, acum cu o zi de mâine sigură:

https://www.youtube.com/watch?v=DZ9oEoKUYkg

 Povestea Nataliei: o mamă la 40 de ani rămasă singură este la fel de vulnerabilă ca şi o mamă minoră: https://www.youtube.com/watch?v=0lvruvqegZI&t=115s

 

 

 

 

 

Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29;
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 1342902 |  ieri: 488 |  azi: 411 |  Online: 4