Parteneri:            

 

Prima   »  Campanii   »  Campania de Crăciun   »  Campania de Crăciun „De la mame pentru mame” 2015

Să oferim fiecărui copil șansa de a crește în brațele mamei sale!

Anual,  în Republica Moldova sunt abandonați 300 de copii. 27% dintre ei sunt abandonați de către mamele solitare, iar cele mai multe abandonuri au loc în lunile de iarnă. Misiunea Socială Diaconia lansează campania de Crăciun „De la Mame pentru Mame” cu scopul de a susține cuplurile mamă- copil și familiile aflate în situații de criză. Prin solidaritate putem oferi șansa fiecărui copil de a crește în brațele mamei sale.

Organizată pentru al cincilea an consecutiv, campania de Crăciun „De la Mame pentru Mame” are scopul de a aduna fonduri pentru asistarea familiilor și a cuplurilor mamă- copil în situații de criză.

Mamele solitare au nevoie de ajutorul nostru

O mamă asigurată primește de la stat o sumă medie 1100 lei lunar, asta în timp ce costul scutecelor pentru doar o lună este de 705 lei.  Programul „În brațele mamei” vine să ajute mamele să-și păstreze copiii aproape. Astfel, fiecare donație este un pas mai aproape de păstrarea copilului în brațele calde ale mamei.

Directorul Misiunii Sociale Diaconia, Igor Belei: „De la Mame pentru Mame” este o ocazie să dăruiți bunătatea și căldura unui cămin familial pe care noi l-am avut în copilărie, celor cărora viața nu le-a pregătit. Apariția unui copil în viața unei femei este un miracol. Miracolul dăruit de Dumnezeu nu este doar pentru viitoarea mamă, ci și pentru întreaga societate. De noi depinde cât de împlinit va fi acest miracol pe pământ- cel al vieții unui nou născut, al unui viitor membru al societății din care facem parte.

Campania „De la Mame pentru Mame” cuprinde o serie de acțiuni menite să informeze și să sensibilizeze mamele din comunitate pentru a sprijini mamele solitare.

1-20  decembrie Ateliere de confecționare a jucăriilor de brad cu participarea angajaților din companiile ce și-au exprimat acordul de a se implica în campania de Crăciun.

12 decembrie- Evenimentul de caritate „De la Mame pentru Mame” ce va avea loc la Summit Events, Sala Roșie. Evenimentul va întruni 100 de participanți.Preț bilet: 200 de lei

19-23 decembrie Târgul de caritate. Voluntarii Diaconia vor organiza vânzarea jucăriilor de brad confecționate în cadrul evenimentului din 12 decembrie. Astfel, creștem numărul oamenilor care sprijină proiectul.

Toate resursele adunate în urma acțiunilor campaniei vor fi utilizarea pentru asistarea familiilor aflate în criză temporară, beneficiari ai programului „În brațele mamei”. 

În cadrul Campaniei „De la Mame pentru mame” 2014, în urma vânzării biletelor şi a licitaţiei de caritate, au fost acumulați 21.330 lei. Din vânzarea jucăriilor au fost obţinuţi 12.135 lei, iar în urma implicării a 30 de companii comerciale din țară  a fost adunată  o sumă de 40.450 lei.

Toate aceste resurse financiare, doar în anul 2015, ne-au ajutat să oferim o asistență complexă și profesionistă pentru 28 de cupluri mamă- copil, iar 480 de persoane au fost sprijinite în comunitate.

Sponsori:

Parteneri:

Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29;
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 1341225 |  ieri: 659 |  azi: 351 |  Online: 15