Prima » Impact

Mulțumim celor care ne ajută să scriem an de an Povestea de Crăciun „De la Mame pentru Mame”!

 

În perioada 3-25 decembrie, pentru al doilea an consecutiv, Misiunea Socială „Diaconia" a Mitropoliei Basarabiei  a organizat campania de Crăciun „De la Mame pentru Mame" cu   scopul de a promova solidaritatea pentru susținerea cuplurilor mamă-copil aflate în dificultate.

Pe parcursul campaniei, în incinta Centrului Maternal „În brațele mamei"(str. Criuleni 22), mame-voluntare din Chișinău au confecționat jucării de brad. „Biletul de participare" la atelier  a fost o hăinuță (pentru copii cu vârsta între 0-3 ani), care a completat garderoba Centrului. Cele 70 de mame și echipa de voluntari a Diaconiei au confecționat 400 de jucării de brad.

Pe data de 22 și 23 decembrie, la Centrul comercial Shopping MallDova a fost organizat un târg de caritate, unde s-au vândut jucăriile confecționate la ateliere. Suma totală obținută în urma târgului a constituit de 20080 de lei, fonduri care vor fi utilizate pentru întreținerea beneficiarilor Proiectului "În brațele mamei" (asigurarea cu produse alimentare, produse igienice și medicamente). Din donațiile private au fost acumulați cca 21000 lei.

Pentru același scop, 4 famii din Chișinău au fost gazdele unor cine de caritate, în cadrul cărora au fost colectați cca 8000 lei, din care s-au achiziționat obicte necesare la Centrul Maternal "În brațele mamei": un cărucior, scăunele de hrănit copiii, manej și premergătoare.

O altă acțiune din campanie a fost colecta de produse pentru copii, realizată în cea mai mare rețea de shaping din Moldova-Unica Shaping.

Igor Belei, directorul Misiunii Sociale Diaconia: "An de an ne bucurăm de o receptivitate tot mai mare din partea oamenilor de bună credință, care nu doar răspund apelului nostru de solidaritate, ci sunt parte integrantă a poveștii de Crăciun cu numele "De la Mame pentru Mame". Le mulțumim tuturor !"

Pe parcursul unui an, prin intermediul programului „În brațele mamei", Diaconia a asistat 42 de copii (23 în Centrul Maternal și 19 prin Centrul de consultanță), care acum cresc în siguranță alături de mamele lor.

Acțiunea din acest an a fost organizată cu sprijinul Unica Shaping, Magazinul Azur, Shopping Malldova, Revista „Spiridușii" , agenția de publicitate Nefele și Media-Art și a partenerilor externi Caritas Viena (Austria) și Church World Service (SUA).

 

 

Pentru contacte:

Anna Zastavnețcaia

Responsabil PR & Fundraising

Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei

Tel. 022 46 32 28

E-mail: office@diaconia.md

 

 

Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29;
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 1340687 |  ieri: 900 |  azi: 512 |  Online: 14