Prima » Primele rezultate ale campaniei

Cca 7 tone de produse alimentare colectate în Chișinău, Cahul, Orhei și Edineț

 

COMUNICAT DE PRESÄ‚

Totalurile Campaniei de Paști „Masa Bucuriei”:  cca 7 tone de produse alimentare colectate în Chișinău, Cahul, Orhei și Edineț

 

În perioada 8-28 aprilie, Misiunea Socială „Diaconia” a  Mitropoliei Basarabiei, a organizat tradiționala campanie de Paști  „Masa Bucuriei”.

Proiectul este realizat pentru al patrulea an consecutiv și are drept scop asigurarea alimentației persoanelor nevoiașe.

          Pe 27 și 28 aprilie, în sâmbăta și duminica Floriilor, în 17 supermarketuri din Chișinău, Cahul, Orhei și Edineț a fost realizată colecta națională de produse alimentare. 200 de tineri voluntari i-au îndemnat pe oameni ca înainte de Sfintele Paști să-și împartă cumpărăturile cu un om nevoiaș. În acest sens, ofereau un pliant informativ și o pungă cu mesajul „Donația ta poate umple farfuria unui flămând”.

            În urma colectei din Chișinău, au fost adunate peste 6 tone de produse alimentare.

În teritoriu, la realizarea colectei au fost implicate Centrele parohiale: „Sf. Maria Magdalena” (s. Roșu, Cahul), „Manfredi”, or Cahul, „Sf. Stelian” (s. Fetești, Edineț) și Asociația Filantropia Ortodoxă din Orhei. Aici a fost colectată următoarea cantitate de produse alimentare: 283 de kg la Cahul, 473 de kg la Edineț  și 237 de kg la Orhei.

            Toate resursele acumulate în campanie vor deveni prânzul cald al beneficiarilor cantinei sociale mobile „Aproape de Aproapele” (recent lansată în Chișinău) care va deservi zilnic 150 de persoane nevoiașe. De asemenea, donațiile din teritoriu vor ajunge sub formă de pachete alimentare la bătrânii singuratici asistați de centrele parohiale.

Igor Belei, directorul Misiunii Sociale „Diaconia”: „În acest an am simțit o adevărată mobilizare a voluntarilor, care s-au dedicat deplin acțiunii, dar și deschiderea și bunăvoința oamenilor, care au înțeles că binele-i posibil doar printr-un efort comun. Le mulțumim tuturor și fiecăruia în parte, pentru aportul pe care l-au avut în campanie. Îi îndemnăm pe toți cei care vor să cunoască modul în care se distribuie produsele să ne contacteze, pentru că ținem mult la transparență și la încrederea oferită de oameni.

Produsele acumulate în campanie, vor fi transmise prin intermediul pachetelor alimentare și al cantinelor sociale către cei pentru care masa de Paști va deveni o Masă a Bucuriei pe întregul an”. 

 

Campania „Masa Bucuriei” 2013 se desfășoară cu binecuvântarea ÎPS Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, cu acordul Ministerului Educației al Republicii Moldova, precum și cu susținerea:

Partenerilor: Fourchette, Everest, Linella, Green Hills, Shopping MallDova, Fagur, Sanin

Partenerilor: Fourchette, Everest, Linella, Green Hills, Shopping MallDova, Fagur, Sanin

Partenerului media general: Moldova 1 și Radio Moldova

Partenerilor media: Radio Chișinău, Ziarul de Gardă, Unimedia, Adevărul Moldova, ȘtiriLocale, CivicMd, Euro TV, Busuioc TV, Radio Noroc, Noroc TV, OWH Studio, AndiMax Media, Troleibus.md, DMG Marketing, Agenția publicitate „Standart”.

 

În campania de Paști din 2012, datorită celor 70 de voluntari și oamenilor care au răspuns invitației de a face o donație pentru bătrânii rămași singuri, au fost colectate 1500 de kg de produse alimentare și peste 16 mii lei. În preajma Sfintelor Sărbători de Paști, produsele alimentare și fondurile au ajuns la cantinele sociale: „Sf. Maria Magdalena” din s. Roșu (Cahul) și „Sf. Ilie” din or. Leova, unde zilnic iau masa câte 20 de bătrâni, iar alți 220 de bătrâni singuratici din 7 parohii ale Mitropoliei Basarabiei au beneficiat de pachete alimentare.

 

 

 

Persoană de contact:

Anna Zastavnețcaia

Responsabil de relații publice

Tel: (+373 22) 46 32 28

069474814

Str. Criuleni, Nr. 22

e-mail: office@diaconia.md

site: www.diaconia.md

 

Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29;
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 1342938 |  ieri: 488 |  azi: 446 |  Online: 15