print
Parcul Serghei Lazo şi un rând de 160 de oameni
11.04.2019
330 Accesări

15:30, Parcul Serghei Lazo şi un rând de 160 de oameni

Soarta bătrânilor care vin la Cantina Mobilă este una asemănătoare: au o pensie mizeră, majoritatea sunt bolnavi şi se simt uitați de către cei din jur. Bucuriile lor sunt puţine, mai ales că nu toţi au pe cineva care să le fie aproape şi care să le uşureze bătrâneţile. Şi dacă-i au, sunt şi mai nefericiţi pentru că, spun bătrânii, le impun şi lor povara sărăciei.

Într-o atare stare am găsit-o pe mătuşa Elena, o bătrânică de 75 ani. O perioadă îndelungată ea a fost țintuită la pat, a învins boala cu uşurinţă, însă sărăcia nu. Acest lucru nu o împiedică însă să facă ce ştie mai bine – să împletească. Mătuşa Elena este cunoscută de către beneficiarii de la Cantină, ca o meşteriţă iscusită.

Vine aici şi îşi mai împarte din bucurii, nevoie şi mai discută cu cineva, ”că tare e greu să fii singur pe pământ”, spune bătrâna.

„Sărăcie lucie” aşa numeşte ea situaţia în care se află acum. A muncit o viaţă poştăriţă, ştie mii de adrese şi a împărţit multe scrisori şi veşti bune, sau mai puţin bune, dar care cu siguranţă ajungeau la destinaţie. Pentru această muncă, deloc uşoară, statul a răsplătit-o cu o pensie de 1200 de lei. 
Dar ce faci cu 1200 de lei?

Aici poţi şi tu să oferi un prânz cald: http://bit.ly/2DkTcoi

Copyright © 2019 Misiunea Socială "DIACONIA". Toate Drepturile Rezervate.
VISA MASTERCARD