print
Întâlnire de familie în incinta Apartamentului Social
26.11.2018
463 Accesări

Pe data de 24 noiembrie, în incinta Apartamentului Social a avut loc tradiţionala întâlnire dintre generaţiile de beneficiare ale proiectului „Spre Independenţă”. Tinerele împreună cu educatorii şi coordonatorii de proiect au făcut o retrospectivă asupra importanţei timpului petrecut în Apartamentul social.

Iraida Cazac: ,,Deja de mai mulţi ani practicăm să reunim fetele din diferite generaţii pentru a le arăta un exemplu frumos fetelor care sunt acum în proiect, dar şi pentru a ne revedea şi a ne bucura de succesele lor. Suntem plăcut surprinşi de ataşamentul emoţional al beneficiarelor faţă de tot ceea ce înseamnă Apartamentul social, disponibilitatea lor de a păstra legătura cu personalul Apartamentului şi de a se implica în activităţile realizate.”

Generaţia actuală a Apartamentului (6 tinere) le-a organizat fostelor beneficiare un program distractiv, iar  la final fiecare beneficiară a lăsat câte un mesaj pentru generaţiile actuale şi viitoare.

Marea majoritate dintre beneficiare ale anilor precedenţi sunt încadrate în câmpul muncii, o parte dintre ele şi-au întemeiat familii şi au deja copii. Deşi problemele nu întârzie să apară în momentul în care tinerele trăiesc în afara Apartamentului, evenimentul de reunire e totuşi o ocazie de a-şi împărtăşi realizările frumoase.

Amintim că scopul proiectului este integrarea socială a orfanilor și orfanilor social. Anual, câte 6 tinere ieșite din sistemul rezidențial, orfane sau din familii dezorganizate, sunt găzduite în cadrul Apartamentului social – stabiliment social din Chișinău. Serviciile oferite (asistență socială, psihologică, spirituală, vocațională etc.) urmăresc creșterea gradului de autonomie personală și socială a tinerelor.

 

Copyright © 2019 Misiunea Socială "DIACONIA". Toate Drepturile Rezervate.