print
Diaconia dă start taberelor de vară pentru copii. Prima tabără are loc la Voloviţa, Soroca.
30.07.2018
405 Accesări

Misiunea Socială Diaconia dă start Taberelor Solidarității. Astfel, în perioada 30 iulie – 4 august,  un grup de 19 voluntari italieni și moldoveni vor organiza timp de 5 zile activități distractive și sociale pentru copiii din localitatea Voloviţa, raionul Soroca. Scopul taberelor este de a promova voluntariatul și de a motiva tinerii să se implice în viaţa comunităţii.

În prima zi de tabără, 70 de copii din localitate au venit să fie parte a taberei şi s-au prins în jocurile organizate de voluntari. În cadrul taberei, echipa de voluntari este cazată în localitate și aceștia sunt responsabili atât de buna organizare a activităților, cât și de gătit.

Lisa Thibault, voluntar : „Zilnic, la tabără se desfășoară activități de educație non-formală pentru copii, dansuri, jocuri, activități de creație, dar și activități sociale în comunitate. Ieri, la deschiderea taberei, a fost foarte frumos. Au fost copii de 10-12 ani și copii foarte mici de la grădiniță. Azi am organizat și activități pentru copiii mai mici.”

Anna Maria, elevă în clasa a V-a:  ”Este foarte distractiv, sunt organizate multe jocuri, dansăm și desenăm. Mă bucur foarte mult că am întâlnit aici mulți colegi cu care nu ne-am văzut întreaga vară.”

Taberele sunt la cea de-a 13-a ediție, iar următoarea tabără va avea loc Florițoaia Veche, Ungheni: 4 - 11 august. Proiectul “Taberele Solidarității” este implementat de Misiunea Socială Diaconia în parteneriat cu Caritas Ambrosiana și Bambini în România. 

Copyright © 2019 Misiunea Socială "DIACONIA". Toate Drepturile Rezervate.