print
Ce poţi face pentru a susţine proiectele Diaconiei
06.06.2018
462 Accesări

 

Poţi ajuta un copil să crească în braţele mamei sale:

            

În programul „În braţele mamei” ajutăm mamele orfane, minore sau din alte categorii de risc să-şi păstreze copiii alături. Pentru asistarea cazurilor de urgenţă, activează un Centru Maternal cu o capacitate de 10 locuri. Aici, sunt plasate pentru o perioadă determinată, gravidele în ultimul trimestru de sarcină sau mamele care au copii cu vârsta 0-3 ani. Pentru fiecare dintre aceste cupluri mamă-copil, echipa Centrului planifică parcursul de reintegrare. Asistarea fiecărui caz poate dura de la câteva luni sau poate depăşi un an. În perioada cât se află în Centru primesc tot sprijinul şi lucrurile de care au nevoie. Din acest motiv, fiecare dar venit în susţinerea mamelor şi copiilor este foarte important.

Posibilităţi de implicare: cu o donaţie în produse sau fonduri puteţi acoperi aceste nevoi zilnice- produse de igienă pentru copii, scutece, produse de igienă pentru maturi, legume, fructe, medicamente.

 

Ajută o adolescentă dintr-o familie nevoiaşă să înveţe o meserie şi abilităţi pentru viaţa independentă

 

Anual, 6 fete orfane sau din familii nevoiaşe sunt asistate în Apartamentul social „Spre Independenţă”. Aici învaţă o meserie şi multe dintre abilităţile pe care în mod normal le învăţăm în familie. În acest an, a XI-a generaţie de beneficiare a absolvit proiectul. Poveştile lor de viaţă sunt pline de lucruri pe care cu greu ne putem imagina cum le-au depăşit, dar în acest an, graţie efortului echipei şi dorinţei lor, şi-au pus temelia unui altfel de viitor.

4 dintre adolescente sunt orfane, o fată vine dintr-o familie social vulnerabilă și o adolescentă dintr-o familie cu mulți copii (19 copii).  La absolvirea Apartamentului, 5 fete au ales meseria de bucătar cofetar, iar una dintre ele a devenit frizer.

Putem ajuta o nouă generaţie să primească această şansă de a-şi schimba viitorul, prin susţinerea acestui program.

Nevoi curente: produse de igienă, detergenţi, produse alimentare


Oferă o masă caldă unui bătrân

 


 
De luni până vineri, pe ploaie sau caniculă, peste 180 de bătrâni aşteaptă o masă caldă la Cantina socială mobilă „Aproape de Aproapele”- sunt foşti profesori, medici, simpli muncitori, care ajunşi la bătrâneţe îndură foame, singurătate şi sărăcie. În 2017, graţie implicării unei echipe de voluntari, aici au fost distribuite peste 44 000 de mese calde.

Cum te poţi implica: cu 15 lei oferi un prânz cald, iar cu 2700 lei poţi asigura masa tuturor beneficiarilor cantinei timp de o zi. E simplu să ajuţi, donează aici online: http://bit.ly/2kPp0Lk

Misiunea Socială "Diaconia" este structura socială a Mitropoliei Basarabiei care activează la nivel naţional din anul 2001. Anul precedent am aistat peste 50 de parohii să dezvolte proiecte proiecte sociale, iar  programele organizaţiei au fost sprijinite de peste  1000 de voluntari şi sute de donatori. Rapoartele noastre pot fi accesate Aici 

 

 

Copyright © 2019 Misiunea Socială "DIACONIA". Toate Drepturile Rezervate.