Domenii de intervenție

Proiectul "În brațele mamei"-sprijin pentru mamele aflate în pragul disperării
01.10.2013
Anul inaugurării: 2010; Finanțatori: Caritas Viena, Caritas Ambrosiana, Monaco Aide et Presence, Church World Service. Scopul proiectului este asigurarea dreptului fiecărui copil de a crește în familie. Proiectul presupune cazarea în Centrul maternal  a cuplurilor-mamă copil/gravidelor în cazurile de emergență pentru o perioadă determinată. Echipa multidisciplinară elaborează un plan individual de intervenție prin care se urmărește consolidarea relației dintre mamă și copil, formarea deprinderilor de îngrijire a copilului, gestionarea resurselor etc., în vederea creării unui mecanism de viață autonomă; asistarea în comunitate a cuplurilor
Proiectul "Brațele părintești"
07.10.2013
Anul lansării: 2011; Finanțator: Episcopia Ortodoxă Română a Italiei; Scop: susținerea familiilor social-vulnerabile; Descriere: proiectul presupune asistarea la distanță a unor familii social-vulnerabile; lunar acestea beneficiază, după necesitate, de asistență materială (produse alimentare, igienice, rechizite școlare etc), precum și de servicii de asistență juridică, psihologică și sprirituală; Impact: au fost susținute 20 de familii din Chișinău și Orhei.
Apartamentul social „Spre Independență”
07.10.2013
Anul inaugurării: 2007; Finanțatori: Monaco Aide et Presence, Vismara/Caritas Ambrosiana, Caritas Viena; Scop: integrarea socială a orfanilor și orfanilor social; Descriere: anual, câte 6-7 tinere ieșite din sistemul rezidențial, orfane sau din familii dezorganizate, sunt găzduite în cadrul Apartamentului social ”“ stabiliment social din Orhei. Serviciile oferite (asistență socială, psiphologică, spirituală, vocațională etc.) urmăresc creșterea gradului de autonomie personală și socială a tinerelor; Impact: a cincea generație de beneficiare a absolvit în mai 2012, iar în prezent aici se află alte 6 tinere.
Dezvoltăm solidaritatea socială
02.10.2013
Proiectul "Aproape de Aproapele" Anul lansării: 2013 Finanțatori: Caritas Viena (Austria), Caritas Ambrosiana (Italia), Vismara(Italia) Scop: crearea unui mecanism autohton de solidaritate socială prin colectarea bunurilor și redistribuirea acestora persoanelor aflate în dificultate. În cadrul său activează o cantină socială mobilă și un depozit de bunuri. Beneficiari: bătrâni, persoane fără adăpost, familii social-vulnerabile      
Proiectul „Young Diaconia”
10.10.2013
Proiectul „Young Diaconia” Anul lansării: 2007; Finanțator: Caritas Viena; Scop: creșterea numărului de tineri implicați în programele Diaconiei, prin sprijinirea participării lor în diverse activități de voluntariat, în beneficiul comunității; Descriere: prin acest proiect, se valorifică tânărul ca resursă capabilă de a schimba viața comunității, în acest sens a fost formată rețeaua „Orthonet”, formată de grupuri de tineri din diverse parohii ale Mitropoliei Basarabiei; Impact: au fost active 7 grupuri de voluntari (cca 130 de tineri), care s-au implicat în activități sociale la nivel de
Proiectul „Taberele Solidarității”
10.10.2013
Proiectul „Taberele de vară” Anul lansării: 2005; Parteneri: Caritas Ambrosiana și Bambini in Romania; Scop: promovarea voluntariatului și a activităților de animație în zonele rurale; Descriere: taberele de zi sunt organizate de către o echipă formată de voluntari din Italia și Republica Moldova. Programul fiecărei tabere conține: jocuri, activități de educație non-formală pentru copii și activități sociale (asistarea la domiciliu a bătrânilor, activități ecologice etc.). Fiecare tabără durează 6 zile; Impact: au fost organizate 4 tabere de vară în localitățile: Manta (r-nul Cahul), Răzălăi (r-nul
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog”
10.10.2013
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog” Anul lansării: 2011; Scop: prevenirea traficului și consumului de droguriși alcool; Finanțator: Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova; Descriere: activitățile de bază ale proiectului vizează formarea unei rețele primare de intervenție comunitară și dezvoltarea unui program specializat de reabilitare pentru victimele traficului și consumului de droguri/alcool; Impact: 1579 de tineri din 20 de instituții de învățământ au participat la lecții de informare; 20 persoane au beneficiat de consiliere în cele 3 centre specializate din Chișinău, Orhei
Prima   »  Noutăți   »  Știri » Acțiune caritabilă în Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord pentru copiii din proiectele Diaconiei
Acțiune caritabilă în Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord pentru copiii din proiectele Diaconiei
20.12.2018   345 Accesări  
   

În Ajun de Crăciun, Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord  a realizat o frumoasă acțiune caritabilă pentru susținerea copiilor şi familiilor nevoiaşe din cadrul proiectelor Misiunii Sociale Diaconia a Mitropoliei Basarabiei.

Campania  „Să ne bucurăm de Nașterea Domnului – Darul din cutia de pantofi, 2018” a avut loc în perioada 11 noiembrie - 9 decembrie, iar în proiect s-au implicat cu multă bunăvoinţă numeroase familii din toate parohiile Episcopiei (Suedia, Danemarca și Norvegia).

Preasfințitul Episcop Macarie al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord: „Așa cum sugerează titlul campaniei, programul filantropic este construit în jurul ideii ca fiecare destinatar al proiectului, în cazul nostru copilașii basarabeni cu posibilități financiar reduse, să primească o cutie de pantofi frumos ambalată în care găsește diferite surprize: jucării, dulciuri, rechizite, produse de îngrijire corporală, mici articole de îmbrăcăminte și o notă personală din partea expeditorului.”

Părintele  Octavian- Horațiu Mureșan, protoiereu de Copenhaga, coordonatorul proiectului: „ Un gest simbolic care sperăm să fi adus bucurie în inimile copiilor. În An Centenar am creat o punte de legătură sufletească între tinerele familii de românii din Scandinavia și frații noștri din Basarabia. Sperăm să fie începutul unei colaborări fructuoase”

Igor Belei, directorul Misiunii Sociale „Diaconia”: „Gestul de mărinimie al comunității românilor din Scandinavia, s-a transformat la mii de kilometri în miracole. Am primit  lecții de bunătate prin mesajele care au fost scrise din inimă de copii care au făcut aceste daruri şi suntem bucuroşi că Părintele Episcop Macarie și colaboratorii dumnealui au venit cu această  propunere inedită.  Un exemplu de urmat pentru multe alte comunităţi parohiale din tară şi de peste hotare. ”

Primele daruri deja aduc bucuria sărbătorilor de iarnă copilaşilor din Centrul Maternal, iar în continuare, vor trăi aceleaşi emoţii frumoase şi copilaşii din mai multe familii nevoiaşe asistaţi de către Centrul de Consultantă „În braţele mamei”.

Programul „În braţele mamei” a fost lansat de Diaconia în anul 2010 şi are drept scop prevenirea abandonului copiilor şi asigurarea dreptului fiecărui copil de a creşte în familie. În acest an, 17 cupluri mamă-copil au primit asistenţă rezidenţială, iar sute de familii nevoiaşe au primit ajutor prin Centrul de Consultanţă.

Acţiunea este o colaborarea dintre Centrul pentru tineret „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” (CTSM) al Episcopiei Europei de Nord și Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei (Republica Moldova).

 

Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29;
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 1084354 |  ieri: 343 |  azi: 5 |  Online: 5