Domenii de intervenție

Proiectul "În brațele mamei"-sprijin pentru mamele aflate în pragul disperării
01.10.2013
Anul inaugurării: 2010; Finanțatori: Caritas Viena, Caritas Ambrosiana, Monaco Aide et Presence, Church World Service. Scopul proiectului este asigurarea dreptului fiecărui copil de a crește în familie. Proiectul presupune cazarea în Centrul maternal  a cuplurilor-mamă copil/gravidelor în cazurile de emergență pentru o perioadă determinată. Echipa multidisciplinară elaborează un plan individual de intervenție prin care se urmărește consolidarea relației dintre mamă și copil, formarea deprinderilor de îngrijire a copilului, gestionarea resurselor etc., în vederea creării unui mecanism de viață autonomă; asistarea în comunitate a cuplurilor
Proiectul "Brațele părintești"
07.10.2013
Anul lansării: 2011; Finanțator: Episcopia Ortodoxă Română a Italiei; Scop: susținerea familiilor social-vulnerabile; Descriere: proiectul presupune asistarea la distanță a unor familii social-vulnerabile; lunar acestea beneficiază, după necesitate, de asistență materială (produse alimentare, igienice, rechizite școlare etc), precum și de servicii de asistență juridică, psihologică și sprirituală; Impact: au fost susținute 20 de familii din Chișinău și Orhei.
Apartamentul social „Spre Independență”
07.10.2013
Anul inaugurării: 2007; Finanțatori: Monaco Aide et Presence, Vismara/Caritas Ambrosiana, Caritas Viena; Scop: integrarea socială a orfanilor și orfanilor social; Descriere: anual, câte 6-7 tinere ieșite din sistemul rezidențial, orfane sau din familii dezorganizate, sunt găzduite în cadrul Apartamentului social ”“ stabiliment social din Orhei. Serviciile oferite (asistență socială, psiphologică, spirituală, vocațională etc.) urmăresc creșterea gradului de autonomie personală și socială a tinerelor; Impact: a cincea generație de beneficiare a absolvit în mai 2012, iar în prezent aici se află alte 6 tinere.
Dezvoltăm solidaritatea socială
02.10.2013
Proiectul "Aproape de Aproapele" Anul lansării: 2013 Finanțatori: Caritas Viena (Austria), Caritas Ambrosiana (Italia), Vismara(Italia) Scop: crearea unui mecanism autohton de solidaritate socială prin colectarea bunurilor și redistribuirea acestora persoanelor aflate în dificultate. În cadrul său activează o cantină socială mobilă și un depozit de bunuri. Beneficiari: bătrâni, persoane fără adăpost, familii social-vulnerabile      
Proiectul „Young Diaconia”
10.10.2013
Proiectul „Young Diaconia” Anul lansării: 2007; Finanțator: Caritas Viena; Scop: creșterea numărului de tineri implicați în programele Diaconiei, prin sprijinirea participării lor în diverse activități de voluntariat, în beneficiul comunității; Descriere: prin acest proiect, se valorifică tânărul ca resursă capabilă de a schimba viața comunității, în acest sens a fost formată rețeaua „Orthonet”, formată de grupuri de tineri din diverse parohii ale Mitropoliei Basarabiei; Impact: au fost active 7 grupuri de voluntari (cca 130 de tineri), care s-au implicat în activități sociale la nivel de
Proiectul „Taberele Solidarității”
10.10.2013
Proiectul „Taberele de vară” Anul lansării: 2005; Parteneri: Caritas Ambrosiana și Bambini in Romania; Scop: promovarea voluntariatului și a activităților de animație în zonele rurale; Descriere: taberele de zi sunt organizate de către o echipă formată de voluntari din Italia și Republica Moldova. Programul fiecărei tabere conține: jocuri, activități de educație non-formală pentru copii și activități sociale (asistarea la domiciliu a bătrânilor, activități ecologice etc.). Fiecare tabără durează 6 zile; Impact: au fost organizate 4 tabere de vară în localitățile: Manta (r-nul Cahul), Răzălăi (r-nul
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog”
10.10.2013
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog” Anul lansării: 2011; Scop: prevenirea traficului și consumului de droguriși alcool; Finanțator: Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova; Descriere: activitățile de bază ale proiectului vizează formarea unei rețele primare de intervenție comunitară și dezvoltarea unui program specializat de reabilitare pentru victimele traficului și consumului de droguri/alcool; Impact: 1579 de tineri din 20 de instituții de învățământ au participat la lecții de informare; 20 persoane au beneficiat de consiliere în cele 3 centre specializate din Chișinău, Orhei
Prima   »  Noutăți   »  Știri » Atelierul MARIEI a făcut totalurile
Atelierul MARIEI a făcut totalurile
03.07.2018   257 Accesări  
   

Misiunea Socială Diaconia a organizat, recent, o întâlnire cu donatoarele din cadrul Atelierului MARIEI, unde s-au făcut totalurile a tuturor întâlnirilor. Initatele au avut ocazia să îşi reamintească fiecare atelier şi impactul acestuia asupra mamelor din Centrul Maternal:

Atelierul nr. 1, 28 septembrie

Împreună am pictat eşarfe cu meşteriţa Mihaela Dubrovschi şi am discutat despre relaţii cu expertul în comunicare relaţională, Cristina-Elena Neguţ.

Atelierul nr. 2: 2 noiembrie, 2017

Am gătit două prăjituri cu bucătarul Marian Danu într-un studiou gastronomic şi am planificat campania de Crăciun „În braţele mamei”.

Atelierul nr. 3, 7 decembrie 2017

De această dată, am decorat lumânări ghidaţi de echipa Pao Candels şi am discutat despre modalitatea în care am putea creşte numărul celor care ar sprijini beneficiarii Centrului Maternal.

Atelierul nr. 4, 12 decembrie, 2017

Am realizat un atelier special pentru copiii membrelor: am confecţionat jucării de brad şi le-am oferit ocazia să cunoască şi ei Centrul Maternal- „căsuţa” în care avem grijă ca fiecare copil să crească alături de mama sa.

Atelierul nr. 5, 22 februarie 2018

Am evaluat valoarea implicării fiecăreia dintre noi în campania de Crăciun dedicată beneficiarilor Centrului Maternal.  La fel, acest atelier a fost unul deosebit pentru că am confecţionat mărţişoare împreună cu mamele din Centru şi am discutat cu ele despre cele mai frumoase momente ale maternităţii.

Atelierul 6, 17 mai 2018

Scopul întâlnirii a fost planificarea unor activităţi dedicate Zilei Copilului, care, ulterior, vor sprijini Centrul Maternal. Am participat la un atelier de ornamentare a ramelor foto, moment moderat de Cristina Olaru.

Atelierul 7, 27 iunie 2018

E un atelier dedicat activităţilor pe care le-a organizat fiecare dintre noi: aici împărtăşim emoţiile pe care le-am trăit în această comunitate şi alături de mamele pe care le ajutăm.

Atelierul MARIEI în cifre:

7 întâlniri de grup

19 membre active

10 evenimente organizate în susţinerea beneficiarilor Centrului Maternal

Nenumărate donaţii în produse sau fonduri, graţie cărora am acoperit total sau parţial nevoi importante din Centru: produse igienice, scutece, produse alimentare, electrocasnice, precum şi nevoi punctuale în asistenţa unor cazuri concrete.

Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29; E-mail: office@diaconia.md
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 1037851 |  ieri: 1224 |  azi: 9 |  Online: 9