Domenii de intervenție

Proiectul "În brațele mamei"-sprijin pentru mamele aflate în pragul disperării
01.10.2013
Anul inaugurării: 2010; Finanțatori: Caritas Viena, Caritas Ambrosiana, Monaco Aide et Presence, Church World Service. Scopul proiectului este asigurarea dreptului fiecărui copil de a crește în familie. Proiectul presupune cazarea în Centrul maternal  a cuplurilor-mamă copil/gravidelor în cazurile de emergență pentru o perioadă determinată. Echipa multidisciplinară elaborează un plan individual de intervenție prin care se urmărește consolidarea relației dintre mamă și copil, formarea deprinderilor de îngrijire a copilului, gestionarea resurselor etc., în vederea creării unui mecanism de viață autonomă; asistarea în comunitate a cuplurilor
Proiectul "Brațele părintești"
07.10.2013
Anul lansării: 2011; Finanțator: Episcopia Ortodoxă Română a Italiei; Scop: susținerea familiilor social-vulnerabile; Descriere: proiectul presupune asistarea la distanță a unor familii social-vulnerabile; lunar acestea beneficiază, după necesitate, de asistență materială (produse alimentare, igienice, rechizite școlare etc), precum și de servicii de asistență juridică, psihologică și sprirituală; Impact: au fost susținute 20 de familii din Chișinău și Orhei.
Apartamentul social „Spre Independență”
07.10.2013
Anul inaugurării: 2007; Finanțatori: Monaco Aide et Presence, Vismara/Caritas Ambrosiana, Caritas Viena; Scop: integrarea socială a orfanilor și orfanilor social; Descriere: anual, câte 6-7 tinere ieșite din sistemul rezidențial, orfane sau din familii dezorganizate, sunt găzduite în cadrul Apartamentului social ”“ stabiliment social din Orhei. Serviciile oferite (asistență socială, psiphologică, spirituală, vocațională etc.) urmăresc creșterea gradului de autonomie personală și socială a tinerelor; Impact: a cincea generație de beneficiare a absolvit în mai 2012, iar în prezent aici se află alte 6 tinere.
Dezvoltăm solidaritatea socială
02.10.2013
Proiectul "Aproape de Aproapele" Anul lansării: 2013 Finanțatori: Caritas Viena (Austria), Caritas Ambrosiana (Italia), Vismara(Italia) Scop: crearea unui mecanism autohton de solidaritate socială prin colectarea bunurilor și redistribuirea acestora persoanelor aflate în dificultate. În cadrul său activează o cantină socială mobilă și un depozit de bunuri. Beneficiari: bătrâni, persoane fără adăpost, familii social-vulnerabile      
Proiectul „Young Diaconia”
10.10.2013
Proiectul „Young Diaconia” Anul lansării: 2007; Finanțator: Caritas Viena; Scop: creșterea numărului de tineri implicați în programele Diaconiei, prin sprijinirea participării lor în diverse activități de voluntariat, în beneficiul comunității; Descriere: prin acest proiect, se valorifică tânărul ca resursă capabilă de a schimba viața comunității, în acest sens a fost formată rețeaua „Orthonet”, formată de grupuri de tineri din diverse parohii ale Mitropoliei Basarabiei; Impact: au fost active 7 grupuri de voluntari (cca 130 de tineri), care s-au implicat în activități sociale la nivel de
Proiectul „Taberele Solidarității”
10.10.2013
Proiectul „Taberele de vară” Anul lansării: 2005; Parteneri: Caritas Ambrosiana și Bambini in Romania; Scop: promovarea voluntariatului și a activităților de animație în zonele rurale; Descriere: taberele de zi sunt organizate de către o echipă formată de voluntari din Italia și Republica Moldova. Programul fiecărei tabere conține: jocuri, activități de educație non-formală pentru copii și activități sociale (asistarea la domiciliu a bătrânilor, activități ecologice etc.). Fiecare tabără durează 6 zile; Impact: au fost organizate 4 tabere de vară în localitățile: Manta (r-nul Cahul), Răzălăi (r-nul
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog”
10.10.2013
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog” Anul lansării: 2011; Scop: prevenirea traficului și consumului de droguriși alcool; Finanțator: Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova; Descriere: activitățile de bază ale proiectului vizează formarea unei rețele primare de intervenție comunitară și dezvoltarea unui program specializat de reabilitare pentru victimele traficului și consumului de droguri/alcool; Impact: 1579 de tineri din 20 de instituții de învățământ au participat la lecții de informare; 20 persoane au beneficiat de consiliere în cele 3 centre specializate din Chișinău, Orhei
Prima   »  Noutăți   »  Știri » Mai multe persoane publice implicate în Campania de Paști ,,Masa Bucuriei”
Mai multe persoane publice implicate în Campania de Paști ,,Masa Bucuriei”
20.03.2018   333 Accesări  
   

Campania de Paști ,,Masa Bucuriei” este cel mai mare proiect național de sprijinire a oamenilor nevoiași, organizat pentru al 9-lea an consecutiv de către Misiunea Socială ,,Diaconia" a Mitropoliei Basarabiei și partenerii sociali ai campaniei. 

 În cadrul Campaniei de Paști ,,Masa Bucuriei” din 2017, au fost implicate mai multe persoane publice. Impresiile și motivația acestora de a se implica în campanie, le vedeți mai jos:

 Vlad Țurcanu, membru al Consiliului de administraţie al Diaconiei: „E o posibilitate de a aduce o mică contribuţie la o campanie de proporţii care vizează oameni ce nu îşi pot permite un prânz. Doar în Chişinău sunt peste o sută de oameni care se hrănesc cu produsele neperisabile pe care le colectăm astăzi. Pentru mine este important să constat că cea mai mare parte din oameni reacţionează pozitiv la îndemnurile pe care le adresează voluntarii.”

 Dorina Gherganov, jurnalistă: ,,Am fost onorată să primesc invitația de a participa în această campanie organizată de Misiunea Socială ,,Diaconia”. Nu este pentru prima dată când mă implic, dar de fiecare dată o fac cu mare dragoste și cu multă dăruire. Este bine că există astfel de campanii cum este ,,Masa Bucuriei”, care ne amintesc că există oameni poate mai puțin fericiți decât noi.

 Andrei Porubin, prezentator TV: ,,Însăși denumirea campaniei presupune bucurie. În această misiune mă simt implicat și important pentru toți acei care au nevoie astăzi de o bucurie în viață. A face bine înseamnă a dărui energie și a o culege respectiv. ”

 Octavian Țâcu, istoric: ,, Este pentru prima dată când mă implic în calitate de promotor al imaginei Diaconia.  A face bine înseamnă a fi bun cu oamenii, a fi alături de ei și de a le da o mână de ajutor atunci când au nevoie. Îi  îndem pe cei care au posibilitatea să dea o mână de ajutor Misiunii Sociale ,,Diaconia” pentru realizarea acestei colecte.”

 

 Nicu Țărnă, cântăreț și actor: ,,Implicarea în acestă campanie este un exercițiu de a înțelege dacă suntem o societate tolerant și dacă avem șansă să fim mai buni.”

 Ilona Spătaru, jurnalistă: ,,Omenii s-au născut pentru a se ajuta reciproc nu pentru a se dușmăni. Realitatea este cu totul altfel, de aceea este bine ca, uneori, să ne jertfim pentru binele altor oameni.”

Pe 31 Martie implică-te în Campania ,,Masa Bucuriei”. Donează produse alimentare pentru susținerea a 5 cantine sociale și dăruiește, astfel, un prânz cald unei persoane nevoiașe.

Și tu poți deveni un Super Erou, aplică aici: http://bit.ly/2Fg4X4j 

 

Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29; E-mail: office@diaconia.md
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 1037879 |  ieri: 1224 |  azi: 36 |  Online: 1