Domenii de intervenție

Proiectul "În brațele mamei"-sprijin pentru mamele aflate în pragul disperării
01.10.2013
Anul inaugurării: 2010; Finanțatori: Caritas Viena, Caritas Ambrosiana, Monaco Aide et Presence, Church World Service. Scopul proiectului este asigurarea dreptului fiecărui copil de a crește în familie. Proiectul presupune cazarea în Centrul maternal  a cuplurilor-mamă copil/gravidelor în cazurile de emergență pentru o perioadă determinată. Echipa multidisciplinară elaborează un plan individual de intervenție prin care se urmărește consolidarea relației dintre mamă și copil, formarea deprinderilor de îngrijire a copilului, gestionarea resurselor etc., în vederea creării unui mecanism de viață autonomă; asistarea în comunitate a cuplurilor
Proiectul "Brațele părintești"
07.10.2013
Anul lansării: 2011; Finanțator: Episcopia Ortodoxă Română a Italiei; Scop: susținerea familiilor social-vulnerabile; Descriere: proiectul presupune asistarea la distanță a unor familii social-vulnerabile; lunar acestea beneficiază, după necesitate, de asistență materială (produse alimentare, igienice, rechizite școlare etc), precum și de servicii de asistență juridică, psihologică și sprirituală; Impact: au fost susținute 20 de familii din Chișinău și Orhei.
Apartamentul social „Spre Independență”
07.10.2013
Anul inaugurării: 2007; Finanțatori: Monaco Aide et Presence, Vismara/Caritas Ambrosiana, Caritas Viena; Scop: integrarea socială a orfanilor și orfanilor social; Descriere: anual, câte 6-7 tinere ieșite din sistemul rezidențial, orfane sau din familii dezorganizate, sunt găzduite în cadrul Apartamentului social ”“ stabiliment social din Orhei. Serviciile oferite (asistență socială, psiphologică, spirituală, vocațională etc.) urmăresc creșterea gradului de autonomie personală și socială a tinerelor; Impact: a cincea generație de beneficiare a absolvit în mai 2012, iar în prezent aici se află alte 6 tinere.
Dezvoltăm solidaritatea socială
02.10.2013
Proiectul "Aproape de Aproapele" Anul lansării: 2013 Finanțatori: Caritas Viena (Austria), Caritas Ambrosiana (Italia), Vismara(Italia) Scop: crearea unui mecanism autohton de solidaritate socială prin colectarea bunurilor și redistribuirea acestora persoanelor aflate în dificultate. În cadrul său activează o cantină socială mobilă și un depozit de bunuri. Beneficiari: bătrâni, persoane fără adăpost, familii social-vulnerabile      
Proiectul „Young Diaconia”
10.10.2013
Proiectul „Young Diaconia” Anul lansării: 2007; Finanțator: Caritas Viena; Scop: creșterea numărului de tineri implicați în programele Diaconiei, prin sprijinirea participării lor în diverse activități de voluntariat, în beneficiul comunității; Descriere: prin acest proiect, se valorifică tânărul ca resursă capabilă de a schimba viața comunității, în acest sens a fost formată rețeaua „Orthonet”, formată de grupuri de tineri din diverse parohii ale Mitropoliei Basarabiei; Impact: au fost active 7 grupuri de voluntari (cca 130 de tineri), care s-au implicat în activități sociale la nivel de
Proiectul „Taberele Solidarității”
10.10.2013
Proiectul „Taberele de vară” Anul lansării: 2005; Parteneri: Caritas Ambrosiana și Bambini in Romania; Scop: promovarea voluntariatului și a activităților de animație în zonele rurale; Descriere: taberele de zi sunt organizate de către o echipă formată de voluntari din Italia și Republica Moldova. Programul fiecărei tabere conține: jocuri, activități de educație non-formală pentru copii și activități sociale (asistarea la domiciliu a bătrânilor, activități ecologice etc.). Fiecare tabără durează 6 zile; Impact: au fost organizate 4 tabere de vară în localitățile: Manta (r-nul Cahul), Răzălăi (r-nul
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog”
10.10.2013
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog” Anul lansării: 2011; Scop: prevenirea traficului și consumului de droguriși alcool; Finanțator: Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova; Descriere: activitățile de bază ale proiectului vizează formarea unei rețele primare de intervenție comunitară și dezvoltarea unui program specializat de reabilitare pentru victimele traficului și consumului de droguri/alcool; Impact: 1579 de tineri din 20 de instituții de învățământ au participat la lecții de informare; 20 persoane au beneficiat de consiliere în cele 3 centre specializate din Chișinău, Orhei
Prima   »  Noutăți   »  Știri » Transformă timpul în Super Putere, fii voluntar în campania de Paşti „Masa Bucuriei”.
Transformă timpul în Super Putere, fii voluntar în campania de Paşti „Masa Bucuriei”.
13.03.2018   407 Accesări  
   

Te entuziasmează ideea de a fi o parte activă in comunitatea ta şi de a face lumea din jurul tău mai bună? Nimic mai simplu, Diaconia recrutează voluntari în cadrul campaniei de Paşti ,,Masa Bucuriei”.

Ce trebuie să faci? Să completezi formularul de aplicare, iar în ziua campaniei – tu poți deveni cel care îndeamnă cumpărătorii din magazine să doneze produse alimentare pentru susținerea bătrânilor şi oamenilor aflaţi la limita existenţei. Transformă timpul în Super Putere, iar oportunitatea de a deveni voluntar - într-o posibilitate reală de a face un bine.

Câteva din motivele pentru care să alegi voluntariatul în cadrul campanie de Paşti ,,Masa Bucuriei”:

1. Îţi faci noi prieteni 

În cadrul Campaniei de Paşti ,,Masa Bucuriei” participă în fiecare an aproximativ 1000 de voluntari, aici ai oportunitatea de a cunoaşte noi persoane şi de a crea o relaţie de prietenie durabilă. Vei cunoaşte persoane care au aceleaşi interese, care luptă alături de tine pentru o cauză comună. De asemenea, în această zi vei comunica cu mulţi oameni, iar acest lucru te poate ajuta să-ţi depăşeşti timiditatea şi să îţi dezvolţi abilităţile de socializare.

2. Te vei simţi împlinit

Voluntarii mereu simt o satisfacţie personală atunci când pot să îi ajute pe cei mai puţini norocoşi, iar gratitudinea şi mulţumirea primită de la aceştia este cea mai mare recompensă. Munca unui voluntar în cadrul campaniei este indispensabilă şi contribuie cu adevărat la o cauză care depăşeşte comunitatea în care trăieşti.

3. Descoperi realitatea din jurul tău

În viaţa de zi cu zi poate că nu ne dăm seama care este situaţia din jurul nostru, pentru ca nu ne afectează personal, dar făcând voluntariat descoperim toate punctele vulnerabile ale comunităţii noastre, pe care le putem fortifica. În campania de paşti „Masa Bucuriei” vei înţelege că deşi o problemă nu te afectează pe tine personal, afectează societatea ca întreg şi este nevoie de toate eforturile noastre să o găsim soluţie.

4. Eşti chiar tu schimbarea pe care o vrei în lume

Singurul mod de a te asigura că se lucrează la soluţii pentru cauza care te preocupă e să îţi sufleci mânecile şi să te implici personal. La finalul zilei de campanie (31 martie), vei adormi cu gândul că ai contribuit la rezolvarea unei probleme care afectează mii de bătrâni. Tu poţi fi o parte esenţială a mecanismului de corectare a acestor nedreptăţi şi să oferi prin prezenţa ta un prânz cald unor bătrâni. 

5. ,,Masa Bucuriei” aduce distracţie şi împlinire în viaţa ta

Voluntariatul este un mod bun de a-ţi cultiva interesele şi pasiunile tale. Poţi scăpa de rutina zilnică şi să te distrezi cu prietenii, ajutându-i pe alţii. În ziua campaniei toţi voluntarii se mobilizează pentru a asigura buna desfăşurare a evenimentului şi se încurajează, astfel încât fiecare voluntar se simte util în rolul pe care îl are.

Pentru a te înregistra, completează formularul până la data de 26 martie.

Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29; E-mail: office@diaconia.md
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 1037842 |  ieri: 1224 |  azi: 0 |  Online: 0