Domenii de intervenție

Proiectul "În brațele mamei"-sprijin pentru mamele aflate în pragul disperării
01.10.2013
Anul inaugurării: 2010; Finanțatori: Caritas Viena, Caritas Ambrosiana, Monaco Aide et Presence, Church World Service. Scopul proiectului este asigurarea dreptului fiecărui copil de a crește în familie. Proiectul presupune cazarea în Centrul maternal  a cuplurilor-mamă copil/gravidelor în cazurile de emergență pentru o perioadă determinată. Echipa multidisciplinară elaborează un plan individual de intervenție prin care se urmărește consolidarea relației dintre mamă și copil, formarea deprinderilor de îngrijire a copilului, gestionarea resurselor etc., în vederea creării unui mecanism de viață autonomă; asistarea în comunitate a cuplurilor
Proiectul "Brațele părintești"
07.10.2013
Anul lansării: 2011; Finanțator: Episcopia Ortodoxă Română a Italiei; Scop: susținerea familiilor social-vulnerabile; Descriere: proiectul presupune asistarea la distanță a unor familii social-vulnerabile; lunar acestea beneficiază, după necesitate, de asistență materială (produse alimentare, igienice, rechizite școlare etc), precum și de servicii de asistență juridică, psihologică și sprirituală; Impact: au fost susținute 20 de familii din Chișinău și Orhei.
Apartamentul social „Spre Independență”
07.10.2013
Anul inaugurării: 2007; Finanțatori: Monaco Aide et Presence, Vismara/Caritas Ambrosiana, Caritas Viena; Scop: integrarea socială a orfanilor și orfanilor social; Descriere: anual, câte 6-7 tinere ieșite din sistemul rezidențial, orfane sau din familii dezorganizate, sunt găzduite în cadrul Apartamentului social ”“ stabiliment social din Orhei. Serviciile oferite (asistență socială, psiphologică, spirituală, vocațională etc.) urmăresc creșterea gradului de autonomie personală și socială a tinerelor; Impact: a cincea generație de beneficiare a absolvit în mai 2012, iar în prezent aici se află alte 6 tinere.
Dezvoltăm solidaritatea socială
02.10.2013
Proiectul "Aproape de Aproapele" Anul lansării: 2013 Finanțatori: Caritas Viena (Austria), Caritas Ambrosiana (Italia), Vismara(Italia) Scop: crearea unui mecanism autohton de solidaritate socială prin colectarea bunurilor și redistribuirea acestora persoanelor aflate în dificultate. În cadrul său activează o cantină socială mobilă și un depozit de bunuri. Beneficiari: bătrâni, persoane fără adăpost, familii social-vulnerabile      
Proiectul „Young Diaconia”
10.10.2013
Proiectul „Young Diaconia” Anul lansării: 2007; Finanțator: Caritas Viena; Scop: creșterea numărului de tineri implicați în programele Diaconiei, prin sprijinirea participării lor în diverse activități de voluntariat, în beneficiul comunității; Descriere: prin acest proiect, se valorifică tânărul ca resursă capabilă de a schimba viața comunității, în acest sens a fost formată rețeaua „Orthonet”, formată de grupuri de tineri din diverse parohii ale Mitropoliei Basarabiei; Impact: au fost active 7 grupuri de voluntari (cca 130 de tineri), care s-au implicat în activități sociale la nivel de
Proiectul „Taberele Solidarității”
10.10.2013
Proiectul „Taberele de vară” Anul lansării: 2005; Parteneri: Caritas Ambrosiana și Bambini in Romania; Scop: promovarea voluntariatului și a activităților de animație în zonele rurale; Descriere: taberele de zi sunt organizate de către o echipă formată de voluntari din Italia și Republica Moldova. Programul fiecărei tabere conține: jocuri, activități de educație non-formală pentru copii și activități sociale (asistarea la domiciliu a bătrânilor, activități ecologice etc.). Fiecare tabără durează 6 zile; Impact: au fost organizate 4 tabere de vară în localitățile: Manta (r-nul Cahul), Răzălăi (r-nul
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog”
10.10.2013
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog” Anul lansării: 2011; Scop: prevenirea traficului și consumului de droguriși alcool; Finanțator: Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova; Descriere: activitățile de bază ale proiectului vizează formarea unei rețele primare de intervenție comunitară și dezvoltarea unui program specializat de reabilitare pentru victimele traficului și consumului de droguri/alcool; Impact: 1579 de tineri din 20 de instituții de învățământ au participat la lecții de informare; 20 persoane au beneficiat de consiliere în cele 3 centre specializate din Chișinău, Orhei
Prima   »  Noutăți   »  Știri » Campania ,,În braţele mamei” a unit inimile a mii de oameni
Campania ,,În braţele mamei” a unit inimile a mii de oameni
15.01.2018   1058 Accesări  
   

Pentru al șaptelea an consecutiv, Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei a desfășurat campania de Crăciun „În brațele mamei”. Scopul campaniei a fost susţinerea cuplurilor mamă-copil aflate în dificultate, asistate în programul ,,În braţele mamei”.

Grație implicării voluntarilor, donatorilor și partenerilor campaniei, până în prezent au fost adunați peste 150 de mii de lei, ceea ce înseamnă cca o 100 de zile de siguranță  pentru 10 cupluri mamă-copil în Centrul Maternal.

În cadrul campaniei au fost organizate o serie de acţiuni care au oferit fiecăruia posibilitatea de a sprijini mamele orfane, minore şi din alte categorii de risc să-şi crească pruncii alături: ateliere de confecţionare a jucăriilor de brad, târguri de caritate şi Telemaratonul Naţional ,,În braţele mamei” care a avut loc pe data de 17 decembrie în direct la Moldova 1 şi Moldova 2 cu participarea donatorilor, persoanelor publice, artişti, foşti şi actuali beneficiari ai programului dezvoltat de Diaconia.

În acest an, asociaţiile culturale din diasporă (Grecia, Portugalia, Italia) au fost receptive la cauza proiectului şi au organizat diferite acţiuni în susținerea campaniei ,,În brațele mamei”. În rezultatul acestei mobilizări frumoase, de la mii de kilometri, au fost colectate fonduri şi produse pentru mamele şi copiii din Centrul Maternal.

Directorul Misiunii Sociale „Diaconia”, Igor Belei: „Mulțumim tuturor donatorilor, dar și celor care ne ajută la organizarea acestor evenimente, celor care transmit mesajul acțiunilor noastre, instituțiile media, diaspora, pentru că prin implicare au reușit să fie mesageri ai bunătății. Este o campanie în care efortul de solidaritate a depăşit şi graniţele Republicii Moldova, iar grija pentru aproapele a fost purtată în inimile a mii de oameni. Resursele adunate în cadrul campaniei vor fi un sprijin valoros pentru fiecare mamă aflată în programul ,,În braţele mamei”.

 Din 2010 până în prezent, circa 100 de copii au primit șansa de a crește fericiți alături de mamele lor. Beneficiarii programului sunt cuplurile mamă-copil cu risc de abandon (mame minore, mame orfane, mame singure, etc.) care primesc  asistență prin intermediul a trei componente: găzduire în Centrul Maternal, unde sunt dezvoltate abilități de viață independentă, Centrul de găzduire secundară şi asistența lor în comunitate pentru integrarea completă.  

Misiunea Socială Diaconia aduce mulţumiri voluntarilor, participanților şi tuturor celor care au contribuit la organizarea şi desfăşurarea campaniei. Mulțumiri deosebite comunității ,,Atelierul Mariei”,  donatoare care sunt alături de Centrul Maternal nu doar pe perioada campaniei, ci ori de câte ori este nevoie.

Doritorii de a sprijini campania o pot face în continuare printr-o donație online pe: www.diaconia.md/e-donații.

Campania din acest  an a fost organizată cu binecuvântarea  Preafericitului Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Parteneri media generali: Moldova 1, Moldova 2

Parteneri media generali online: Agora.md, Ea.md

Parteneri media: Mama.md, Radio Chișinău, Planeta mami, Odoraș.md, Mamaplus.md, Suntpărinte.md, CivicFest.md, 10TV, Ziarul Lumina, Basilica.ro.

Olesea Cușnir – Responsabil de relații cu  presa

Mob: 069 509 388

 

 

 

Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29; E-mail: office@diaconia.md
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 1039487 |  ieri: 1224 |  azi: 1637 |  Online: 58