Domenii de intervenție

Proiectul "În brațele mamei"-sprijin pentru mamele aflate în pragul disperării
01.10.2013
Anul inaugurării: 2010; Finanțatori: Caritas Viena, Caritas Ambrosiana, Monaco Aide et Presence, Church World Service. Scopul proiectului este asigurarea dreptului fiecărui copil de a crește în familie. Proiectul presupune cazarea în Centrul maternal  a cuplurilor-mamă copil/gravidelor în cazurile de emergență pentru o perioadă determinată. Echipa multidisciplinară elaborează un plan individual de intervenție prin care se urmărește consolidarea relației dintre mamă și copil, formarea deprinderilor de îngrijire a copilului, gestionarea resurselor etc., în vederea creării unui mecanism de viață autonomă; asistarea în comunitate a cuplurilor
Proiectul "Brațele părintești"
07.10.2013
Anul lansării: 2011; Finanțator: Episcopia Ortodoxă Română a Italiei; Scop: susținerea familiilor social-vulnerabile; Descriere: proiectul presupune asistarea la distanță a unor familii social-vulnerabile; lunar acestea beneficiază, după necesitate, de asistență materială (produse alimentare, igienice, rechizite școlare etc), precum și de servicii de asistență juridică, psihologică și sprirituală; Impact: au fost susținute 20 de familii din Chișinău și Orhei.
Apartamentul social „Spre Independență”
07.10.2013
Anul inaugurării: 2007; Finanțatori: Monaco Aide et Presence, Vismara/Caritas Ambrosiana, Caritas Viena; Scop: integrarea socială a orfanilor și orfanilor social; Descriere: anual, câte 6-7 tinere ieșite din sistemul rezidențial, orfane sau din familii dezorganizate, sunt găzduite în cadrul Apartamentului social ”“ stabiliment social din Orhei. Serviciile oferite (asistență socială, psiphologică, spirituală, vocațională etc.) urmăresc creșterea gradului de autonomie personală și socială a tinerelor; Impact: a cincea generație de beneficiare a absolvit în mai 2012, iar în prezent aici se află alte 6 tinere.
Dezvoltăm solidaritatea socială
02.10.2013
Proiectul "Aproape de Aproapele" Anul lansării: 2013 Finanțatori: Caritas Viena (Austria), Caritas Ambrosiana (Italia), Vismara(Italia) Scop: crearea unui mecanism autohton de solidaritate socială prin colectarea bunurilor și redistribuirea acestora persoanelor aflate în dificultate. În cadrul său activează o cantină socială mobilă și un depozit de bunuri. Beneficiari: bătrâni, persoane fără adăpost, familii social-vulnerabile      
Proiectul „Young Diaconia”
10.10.2013
Proiectul „Young Diaconia” Anul lansării: 2007; Finanțator: Caritas Viena; Scop: creșterea numărului de tineri implicați în programele Diaconiei, prin sprijinirea participării lor în diverse activități de voluntariat, în beneficiul comunității; Descriere: prin acest proiect, se valorifică tânărul ca resursă capabilă de a schimba viața comunității, în acest sens a fost formată rețeaua „Orthonet”, formată de grupuri de tineri din diverse parohii ale Mitropoliei Basarabiei; Impact: au fost active 7 grupuri de voluntari (cca 130 de tineri), care s-au implicat în activități sociale la nivel de
Proiectul „Taberele Solidarității”
10.10.2013
Proiectul „Taberele de vară” Anul lansării: 2005; Parteneri: Caritas Ambrosiana și Bambini in Romania; Scop: promovarea voluntariatului și a activităților de animație în zonele rurale; Descriere: taberele de zi sunt organizate de către o echipă formată de voluntari din Italia și Republica Moldova. Programul fiecărei tabere conține: jocuri, activități de educație non-formală pentru copii și activități sociale (asistarea la domiciliu a bătrânilor, activități ecologice etc.). Fiecare tabără durează 6 zile; Impact: au fost organizate 4 tabere de vară în localitățile: Manta (r-nul Cahul), Răzălăi (r-nul
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog”
10.10.2013
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog” Anul lansării: 2011; Scop: prevenirea traficului și consumului de droguriși alcool; Finanțator: Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova; Descriere: activitățile de bază ale proiectului vizează formarea unei rețele primare de intervenție comunitară și dezvoltarea unui program specializat de reabilitare pentru victimele traficului și consumului de droguri/alcool; Impact: 1579 de tineri din 20 de instituții de învățământ au participat la lecții de informare; 20 persoane au beneficiat de consiliere în cele 3 centre specializate din Chișinău, Orhei
Prima   »  Noutăți   »  Știri » Jurnal de tabără. Impresiile tinerilor despre tabăra spirituală 2017 „Cetatea Prieteniei”
Jurnal de tabără. Impresiile tinerilor despre tabăra spirituală 2017 „Cetatea Prieteniei”
21.07.2017   549 Accesări  
   

În perioada 18-21 iulie, Mitropolia Basarabiei în parteneriat cu Diaconia a organizat cea de-a doua ediție a taberei spirituale pentru tinerii din Republica Moldova. Peste 220 de tineri au fost parte a unui program interactiv și ghidat de spiritualitate și credință. Multe ar putea fi spuse, dar cel mai bine este să aflăm din prima sursă. Descoperiți ce trăiri au avut tinerii în aceste patru zile de evadare spirituală în oaza de liniște de la Mănăstirea  “Sfinții Mucenici Adrian și Natalia” din s. Costuleni r-nul Ungheni.

  Artiom, 20 ani, Hâncești: "Sunt uimit de prezența a atât de mulți tineri fericiți și dispuși să cunoască lucruri noi despre credință. Un alt lucru care m-a t suprins este egalitatea dintre preoți și tineri, modul de a explica lucrurile pe înțeles și de a comunica cu noi.

Amplasarea în sânul naturii mă face să evadez din rutina din oraș, natura în combinație cu persoanele prietenoase prezente, îmi dă un stimul de a mă dezvolta într-un mod diferit de cel pe care îl am în oraș".

 Mihaela, 15 ani, Coșcalia: "Preoții încearcă sa ne înțeleagă și să ne ajute. Împreună am vorbit despre un subiect care a străpuns inima anul acesta și anume sinuciderea. Preotul ne-a vorbit despre slăbiciunile care le avem noi din motiv că nu avem alături persoanele necesare care ne pot sfătui într-un moment greu. Un alt prieten al nostru care ne lipsește este Credința și Comunicarea cu un duhovnic. Duhovnicii sunt persoanele care ne respectă eul nostru, ne încurajează și ne ajută să alegem o cale corectă în viață, face asta prin îndemnuri, sfaturi, susțineri."

 Iuliana, 14 ani, Soroca: " Mă încântă activitățile multiple care ne fac mai uniți. Am vorbit foarte mult despre prietenie, iubirea dintre prieteni. Moderatorul ne-a mai vorbit de raportul dintre preot și societate din trecut punând în comparație relația acestora cu societatea din prezent. Comunicarea cu preotul ne-a apropiat și ne apropie de sfințenie și devenim mai buni".

Dumitru, 14 ani, Chișinău: "Îmi place foarte mult tabăra, deoarece este o atmosferă pozitivă și aproape de noi. Împreună cu moderatorul am organizat jocuri prin care ne-am cunoscut între noi şi am devenit prieteni. Natura și aerul curat de aici m-a facut să mă simt mai liber și să fiu mai sincer cu mine însumi. Dacă la anul se va organiza, neapărat voi mai veni”.

Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29; E-mail: office@diaconia.md
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 905593 |  ieri: 259 |  azi: 175 |  Online: 4