Domenii de intervenție

Proiectul "În brațele mamei"-sprijin pentru mamele aflate în pragul disperării
01.10.2013
Anul inaugurării: 2010; Finanțatori: Caritas Viena, Caritas Ambrosiana, Monaco Aide et Presence, Church World Service. Scopul proiectului este asigurarea dreptului fiecărui copil de a crește în familie. Proiectul presupune cazarea în Centrul maternal  a cuplurilor-mamă copil/gravidelor în cazurile de emergență pentru o perioadă determinată. Echipa multidisciplinară elaborează un plan individual de intervenție prin care se urmărește consolidarea relației dintre mamă și copil, formarea deprinderilor de îngrijire a copilului, gestionarea resurselor etc., în vederea creării unui mecanism de viață autonomă; asistarea în comunitate a cuplurilor
Proiectul "Brațele părintești"
07.10.2013
Anul lansării: 2011; Finanțator: Episcopia Ortodoxă Română a Italiei; Scop: susținerea familiilor social-vulnerabile; Descriere: proiectul presupune asistarea la distanță a unor familii social-vulnerabile; lunar acestea beneficiază, după necesitate, de asistență materială (produse alimentare, igienice, rechizite școlare etc), precum și de servicii de asistență juridică, psihologică și sprirituală; Impact: au fost susținute 20 de familii din Chișinău și Orhei.
Apartamentul social „Spre Independență”
07.10.2013
Anul inaugurării: 2007; Finanțatori: Monaco Aide et Presence, Vismara/Caritas Ambrosiana, Caritas Viena; Scop: integrarea socială a orfanilor și orfanilor social; Descriere: anual, câte 6-7 tinere ieșite din sistemul rezidențial, orfane sau din familii dezorganizate, sunt găzduite în cadrul Apartamentului social ”“ stabiliment social din Orhei. Serviciile oferite (asistență socială, psiphologică, spirituală, vocațională etc.) urmăresc creșterea gradului de autonomie personală și socială a tinerelor; Impact: a cincea generație de beneficiare a absolvit în mai 2012, iar în prezent aici se află alte 6 tinere.
Dezvoltăm solidaritatea socială
02.10.2013
Proiectul "Aproape de Aproapele" Anul lansării: 2013 Finanțatori: Caritas Viena (Austria), Caritas Ambrosiana (Italia), Vismara(Italia) Scop: crearea unui mecanism autohton de solidaritate socială prin colectarea bunurilor și redistribuirea acestora persoanelor aflate în dificultate. În cadrul său activează o cantină socială mobilă și un depozit de bunuri. Beneficiari: bătrâni, persoane fără adăpost, familii social-vulnerabile      
Proiectul „Young Diaconia”
10.10.2013
Proiectul „Young Diaconia” Anul lansării: 2007; Finanțator: Caritas Viena; Scop: creșterea numărului de tineri implicați în programele Diaconiei, prin sprijinirea participării lor în diverse activități de voluntariat, în beneficiul comunității; Descriere: prin acest proiect, se valorifică tânărul ca resursă capabilă de a schimba viața comunității, în acest sens a fost formată rețeaua „Orthonet”, formată de grupuri de tineri din diverse parohii ale Mitropoliei Basarabiei; Impact: au fost active 7 grupuri de voluntari (cca 130 de tineri), care s-au implicat în activități sociale la nivel de
Proiectul „Taberele Solidarității”
10.10.2013
Proiectul „Taberele de vară” Anul lansării: 2005; Parteneri: Caritas Ambrosiana și Bambini in Romania; Scop: promovarea voluntariatului și a activităților de animație în zonele rurale; Descriere: taberele de zi sunt organizate de către o echipă formată de voluntari din Italia și Republica Moldova. Programul fiecărei tabere conține: jocuri, activități de educație non-formală pentru copii și activități sociale (asistarea la domiciliu a bătrânilor, activități ecologice etc.). Fiecare tabără durează 6 zile; Impact: au fost organizate 4 tabere de vară în localitățile: Manta (r-nul Cahul), Răzălăi (r-nul
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog”
10.10.2013
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog” Anul lansării: 2011; Scop: prevenirea traficului și consumului de droguriși alcool; Finanțator: Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova; Descriere: activitățile de bază ale proiectului vizează formarea unei rețele primare de intervenție comunitară și dezvoltarea unui program specializat de reabilitare pentru victimele traficului și consumului de droguri/alcool; Impact: 1579 de tineri din 20 de instituții de învățământ au participat la lecții de informare; 20 persoane au beneficiat de consiliere în cele 3 centre specializate din Chișinău, Orhei
Prima   »  Noutăți   »  Știri » Elevii de la Prometeu în sprijinul proiectelor Diaconiei
Elevii de la Prometeu în sprijinul proiectelor Diaconiei
06.06.2017   838 Accesări  
   

Elevii clasei a VI-a de la liceul Prometeu din capitală, însoțiți de profesoara lor Viorica Oleinic, au venit cu donații materiale pentru cuplurile mamă-copil asistat în cadrul Centrului Maternal al Diaconiei. Au adunat hăinuțe și jucării, dar și o parte din banii zilnici de buzunar pentru a da dovadă de solidaritate cu aproapele aflat în dificultate.

Echipa Misiunea Socială „Diaconia” a avut ocazia să cunoască acești bravi elevi în cadrul orelor despre solidaritate şi importanţa comunicării în stabilirea relaţiilor interpersonale desfășurate de către echipa Diaconia la Prometeu. În cadrul întâlnirilor, copiilor le-au fost prezentate mai multe proiecte ale organizației, iar ei au rămas sensibilizați în mod deosebit de două dintre acestea: Centrul Maternal „În brațele mamei” și cantina mobilă „Aproape de Aproapele”.

Din inițiativa doamnei profesoare Viorica Oleinic de a dezvolta solidaritatea în rândul discipolilor, 2 elevi din clasa a VI-a „E” de la Liceul „Prometeu” din capitală au vizitat în luna martie cantina socială mobilă a Diaconiei. Surprinși de cele văzute acolo, aceștia și-au împărtășit emoțiile cu ceilalți colegi din clasă.

Copiii au rămas sensibilizați de realitatea prezentată, și au decis, ca o parte din banii lor de buzunar, să devină bucuria celor mai triști decât ei. Astfel, cu suma adunată timp de o lună, au asigurat beneficiarilor cantinei pâinea timp de o zi. Pe lângă lalelele și lămâia pe care au primit-o în dar, emoțiile pe care le-am văzut pe chipurile copiilor sunt de nedescris: BUCURIE, ÎMPLINIRE, SATISFACȚIE și nu doar.

Diriginta clasei, Viorica Oleinic: „Ne-am propus să dăruim zâmbete acestor oameni necăjiți și să-i ajutăm să trăiască momente de fericire”.

După ce ai fost la cantină în luna martie, la final de mai au venit într-o vizită de grup și la Centrul Maternal. Copii au adus pungi cu donații materiale – hăinuțe, cărți și jucării care încă le poartă căldura propriilor brațe.

Au venit și cu un suport financiar adunat din banii lor de buzunar - zilnic donau o parte din bani pentru Centrul Maternal.

Misiunea Socială „Diaconia” le mulțumește pentru implicare, pentru energia pe care au împărtășit-o cu noi și pentru acel grăunte de solidaritate sădit adânc în inimi și care,cu siguranță, va da roade în societate!

Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29; E-mail: office@diaconia.md
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 860320 |  ieri: 882 |  azi: 542 |  Online: 1